Tønsvika: Fredag kveld forsvant Ellie i Tønsvika. Det var mange som kastet seg inn i letingen etter henne. Både venner, bekjente, Norsk Folkehjelp og kolleger av hundeeieren hos Tromsø brann og redning bisto i søket.

Brukte drone

– Røde Kors stilte blant annet med drone og IR-kamera. Norsk Folkehjelp har brukt snøscooter for å dekke større områder. Norske Redningshunder har vært innom flere dager og lett, samt kommet med råd og tips, forklarer hundeeieren Jesper Kjellstad Rørvik.

Videre forteller han at også en synsk person ble kontaktet i forbindelse med søket.

Spor

Det var først onsdag morgen at Rørvik fikk en telefon om at hunden var observert i området ved Skittenelv skole.

– Da hadde vi et utgangspunkt, som stemte godt med det den synske hadde ment, sier Rørvik.

– Jeg fant spor blant noen boliger. De førte inn i skogen og videre nordover, hvor jeg kom til et bygg som sto uferdig. Jeg ropte stille etter henne, men fikk ingen svar. Da jeg hadde gått noen steg videre hørte jeg noe rasling. Jeg gikk tilbake og prøvde på nytt. Da kom Ellie logrende og smilende mot meg ut av et mørkt rom, sier han.

Takker for hjelpen

Han forteller at det ble en gledelig gjenforening med Ellie.

– Ellie er sliten og sår på beina, men lykkelig og i fin form. Jeg vil takke for all støtte og hjelp. All denne hjelpa setter vi ekstremt stor pris på og hadde nok ikke klart oss uten. Nå skal vi kose oss og spise oss gode og mette, sier hundeeieren.