Innsigelsene til prosjektet har i stor grad dreid seg om utsikten til spesielt tre eneboliger i Askeladdsvingen, og sameiet i Askeladdsvingen har uttrykt sin misnøye til kommunen i høringsrunden. I dagens byrådskonferanse ble prosjektet lagt frem for byrådet.

– Den faglige anbefalingen på dette prosjektet er at det anbefales vedtatt, og det vil jeg også anbefale byrådet å gjøre, sier Ragni Løkholm Ramberg, byråd for byutvikling.

- Eneste negative

Hun er godt kjent med beboerne i Askeladdsvingen som ikke ønsker blokker som nærmeste nabo.

– Det er tre eneboliger på øversida som får forringet utsikt, men det er også det eneste negative i dette prosjektet. Boligene ligger i nærheten av store arbeidsplasser, tromsømarka og kollektivtrafikk, og jeg vil tro det er attraktivt å etablere seg her. Prosjektet har blitt justert noe etter at vi fikk de negative merknadene fra naboene. Dersom hensynet til naboene skal ivaretas sterkere må prosjektet halveres, sier Ramberg.

- Fortsatt attraktivt

Brage Larsen Sollund, byråd for oppvekst, utdanning og idrett, har forståelse med naboene i området, men vil likevel gå for prosjektet.

– Det er snakk om en helhetsvurdering. Området passer godt til boligbygging, og det er et område med mye offentlig infrastruktur. Her er det for eksempel barnehager som man kan fylle opp, sier byråden.

Han mener andre goder gjør at området likevel er attraktivt for beboerne.

– Her er det nærhet til Templarheimen og skiløypa, og jeg tror de som er mest berørt av dette prosjektet fortsatt vil ha goder som er unike for dette området på Tromsøya, sier Sollund.

Byrådsleder Kristin Røymo er også positiv til prosjektet.

– Jeg er glad for at vi har klart å justere bygningskroppene til å passe omgivelsene bedre, og jeg håper disse boligene blir bygd så raskt som mulig, sier hun.

BLOKKERER: Denne illustrasjonen viser hvordan den nye blokken vil blokkere utsikten til de tre eneboligene i Askeladdsvingen. Byrådet mente imidlertid ikke at man kunne redusere prosjektet noe mer for å imøtekomme beboerne