– Vi fikk litt sjokk første gang vi kom inn hit, sier avdelingsleder Linda Dale.

De knallgrønne gulvene lyser opp de nye lokalene til Sentrum helsestasjon. Etter et år med mye flytting, er de endelig på plass i sine nye lokaler i Austad-bygget.

– Det er rundt 1000 kvadratmeter her, så det er mye større enn før. Her har vi bedre plass, og det er nytt og fint, sier Dale.

Mye flytting

I april flyttet helsestasjonen midlertidig inn på Hvilhaug i Mellomvegen. Etter ni måneder, eller et svangerskap som de selv sier, er de glade for å være på plass i nye og friske lokaler.

– Vi er veldig fornøyde. Nå håper vi bare at folk finner fram, sier Dale.

Både jordmortjenesten, helsestasjonen og vaksinasjonskontoret holder nå til her. Det betyr at i overkant av 20 ansatte holder til i lokalet – da primært helsesøstre, jordmødre og sekretærer.

– To flytteprosesser på ett år er heftig. Vi er mange personer og vi har mye ting som skal flyttes på. Nå vil vi ikke flytte mer, sier Dale.

Denne uken holder helsestasjonen delvis åpent. Neste uke åpner de for fullt.

Sterk gulvfarge

Det er rolig i helsestasjonens lokaler, men i gangen hører man et spedbarn gråte. Der sitter den nybakte moren Charlotte Nilsen sammen med tre og en halv uker gamle Max Lockert.

– Det er stor forskjell her fra det tidligere lokalet. Det var fint å komme hit og se, sier Nilsen.

– Men jeg hadde nok ikke valgt den fargen på gulvet hjemme i stua, sier hun og ler.

Fin utsikt

På de nye kontorene hvor helsesøstre, jordmødre og leger holder til er det god plass og flott utsikt. Jordmor Edel Ballovarre Sørlie er fornøyd med utsikten over Tromsøysundet fra kontoret.

– Det er annerledes fra der vi holdt til før. Før renoveringen startet, klarte jeg ikke å se for meg hvordan dette skulle gå. Men da vi flyttet inn syntes jeg det ble veldig fint, sier hun.

Tjenesten der jordmødre holder til sammen med helsestasjonen er nokså ny. Tidligere har kommunen leid inn tjenester fra UNN, og da var jordmødrene til stede kun én gang i uken.

– Det er en annen kontinuitet å være her hele uken. Da får vi følge opp mødrene bedre, sier Ballovarre Sørlie.

Flere fasiliteter

Avdelingsleder Dale og helsesøster Tove Hjembo er glad for at de nå har flere fasiliteter tilgjengelig.

– Nå har vi både møterom og kursrom. Tidligere hadde vi møterom og lunsjrom på samme rom, sier Dale.

– Nå som vi har alt under samme tak slipper vi å flytte så mye på oss. Her vil vi trives, sier Hjembo.

Charlotte Nilsen og tre og en halv uker gamle Max Lockert var tirsdag innom den nye helsestasjonen for første gang. Foto: Ronald Johansen / iTromsø
UTSIKT: Jordmor Edel Ballovarre Sørlie er fornøyd med de nye lokalene - spesielt den flotte utsikten fra kontoret. Foto: Ronald Johansen / iTromsø
Foto: Ronald Johansen / iTromsø