Egon med på «Nytt på nytt»

Fredag gjester iTromsøs kommentator Egon Holstad (44) underholdningsprogrammet «Nytt på nytt» på NRK1.

PÅ TV: iTromsøs kommentator Egon Holstad gjester fredag Norges mest populære TV-program, «Nytt på nytt». Foto: Ronald JohansenFoto: Ronald Johansen

nyheter

Prominente nordlendinger dukker ikke altfor ofte opp i TV-ruta, som del av selve flaggskipet til NRK TVs «gullrekke» – «Nytt på nytt».

Fredag får likevel både Tromsø og Fauske en representant i panelet, i form av kommentator, musikkjournalist og fotballfantast Egon Holstad.

– Har brukt opp alle C-kjendisene

Holstads stemme er for øvrig hyppig brukt av rikskringkastingen.

– Dette er andre gang på to år at du er med på «Nytt på nytt». Hvorfor tror du at de inviterer deg nedover igjen?

– Jeg vil anta at grunnen er at de har brukt opp alle C-kjendisene, og at de nå har snudd bunken. Min ramsalte «Rorbua»-humor er muligens også utslagsgivende, humrer Holstad.

Ingen negative følelser

44-åringen har erfaring som medprogramleder samt debattant i en rekke radioprogrammer, pluss TV-opptredener på blant annet «Først og sist» i 2006 og «Roast fra Chat Noir» i 2011.

«Nytt på nytt» er Norges mest sette TV-program, med over en million seere hver fredag. Noen nervøsitet uttrykker Holstad likevel ikke.

– Gleden over å være i hovedstaden og få kjøre trikk og leddbuss overgår uansett det som måtte være av negative følelser – så akkurat dét tror jeg skal gå bra, sier han.