Morskogen deltok på komitémøtet på onsdag, og omtaler møtet som spesielt.

– Før og under valget lovte de rød-røde at alt skulle bli så mye bedre. Komiteene skulle tas på alvor, og man skulle tydeliggjøre skillet mellom politikk og administrasjon, sier Morskogen.

Han mener onsdagens møte demonstrerte det stikk motsatte. Under møtet ble det lagt fram to saker. En sluttrapport på utredningen av kreftomsorgen i kommunen, og statusen på utskrivingsklare pasienter på UNN per desember i fjor.

Orientering

– Det ble tatt opp to saker, hvorav begge var til orientering. Saken om kreftomsorgen var sågar en orientering om en beslutning byrådet hadde tatt. Det er for all del hyggelig å bli orientert, men dette er ikke vedtakssaker, sier han.

Begge sakene ble sendt videre til kommunestyret.

Morskogen peker på at det ikke er en stor forskjell på antall saker som ble lagt fram for komiteen nå og da de borgerlige styrte.

– På samme tidspunkt i 2012 var det lagt fram syv saker. De røde har per nå lagt fram åtte saker for helse og omsorgskomiteen.

– Byrådet lovte at komiteene skulle bli store politiske verksted med mye mer makt enn de hadde hatt under borgerlig styre. Men jeg har vanskelig for å se at dette er en enorm forskjell, som de tidligere lovte, sier han.

Ingen endring

Gunhild Johansen, byråd for helse og omsorg, bekrefter at komiteene fungerer på samme måte nå som de gjorde før valget.

– Vi kommer ikke til å gjøre noen endring på komiteene før etter at vi har avviklet parlamentarismen. Da blir det derimot mer makt til komiteene, sier hun.

Byråden mener det ikke er mulig å gjøre store endringer i komitéstrukturen så lenge det er parlamentarisk styre i kommunen.

– Hvis det skal være vits å ha et byråd så kan man ikke frata byrådet byrådsfunksjonen. Dersom vi skulle gjort store endringer nå måtte vi ha bygd opp en stor administrasjon rundt komiteene og ordføreren, og det ser vi ikke poenget i når parlamentarismen avvikles om et halvt år, sier hun.

Byråden kjenner seg imidlertid igjen i situasjonen Morskogen beskriver.

– Frustrasjonen i forrige periode var stor for både opposisjonen og posisjonen da vi hadde møter i komiteen, nettopp fordi vi fikk mange orienteringssaker. Det er slik det er nå også, men når vi går tilbake til formannskapsmodellen vil det bli bedre for alle, mener hun.

- BLIR BEDRE: Gunhild Johansen, byråd for helse og omsorg, kjenner seg igjen i Morskogens frustrasjon, men meddeler at det ikke vil bli noen endring før formannskapet trår i kraft i sommer. Foto: Tom Benjaminsen