Verdensteatret: De siste årene har Anne Katrine Haugen satt seg som mål å se flest mulig filmer i løpet av uka filmfestivalen varer. Årets festival var ikke noe unntak da hun startet sitt personlige filmmaraton forrige mandag. Da hadde hun plottet inn syv filmer hver dag.

– Jeg har holdt skjema, sier filmentusiasten, i det hun er på vei til sin 50. filmvisning på Verdensteatret mandag ettermiddag.

Flere favoritter

Etter å ha sett syv filmer fra morgen til sen kveld i syv dager, hadde hun likevel plass til én filmopplevelse til, for å komme à jour med tidligere festivalers antall filmer.

– Jeg skal se «Arctic Superstar», om en samisk rapartist. Den hørtes artig ut, så den må jeg få med meg.

Til tross for et voldsomt filmkonsum, har Anne Katrine Haugen god oversikt over hva hun har sett, og om det var bra eller ikke.

– «Welcome to the mens group» var fantastisk. Det var den morsomste filmen jeg så. Jeg likte også «Heart of a dog», «Truman», «De nærmeste» og «Louder Than Bombs», sier hun.

Flytende føde

Hun mener årets festivalprogram holdt samme høye kvaliteten som tidligere års festivaler. Det var ikke bare tragedier, selv om det spesielt én dag ble mye av det.

– Jeg så «Sauls sønn» og «Tjuvheder» etter hverandre, da hadde jeg det tungt, men ble lettere til sinns etter «Liza, The Fox Fairy». Jeg likte også «Angry Indian Goddesses». Det var deilig å se en annerledes indisk film.

For å klare å gjennomføre filmmaratonet og ikke å kaste bort tid på spising, hadde hun utstyrt seg med flytende føde enkelte dager.

– Jeg hadde med meg et kostholdspulver som jeg bare rørte ut i vann, dermed slapp jeg å spise middag. Det fungerte bra, samtidig fikk jeg litt mosjon når jeg måtte fra den ene kinoen til den neste.

Et kroneksempel

TIFF mener Anne Katrine Haugen er et glimrende eksempel på hvor entusiastisk tromsøpublikummet er for filmfestivalen.

– Det er imponerende at hun har sett så mange filmer. Jeg håper hun klarer å skille de enkelte filmene fra hverandre når hun skal tenke tilbake på hva hun har sett, sier kommunikasjonssjef Håvard Stangnes i TIFF.

Med utgangspunkt i at det var rundt 10.000 festivalgjester og totalt 60.000 billetter, betyr det at hver festivalgjenger i snitt så rundt seks filmer. Haugen med sine 50 filmer er med andre ord godt over gjennomsnittet.

– Jeg tror ikke det er mulig å se flere filmer. Publikum i Tromsø går av skaftet når det er filmfestival, og Anne Katrine Haugen er et kroneksempel på entusiasmen til tromsøværingene, sier Stangnes.