Det er Tromsø Høyres idrettspolitiske talsmann, Tormod Ingebrigtsen, som er arkitekten bak forslaget.

– Vi ønsker å selge tomta på Valhall for å frigi den til boligbygging. Samtidig vil vi bruke midlene vi får fra salget til å bygge et nytt anlegg for friidretten på Templarheimen. Vi har informert dem om forslaget og vi håper de vil synes det er positivt, sier Ingebrigtsen.

Vil styrke idretten

Ingebrigtsen ser for seg at gevinsten fra salget vil kunne finansiere både et nytt anlegg, samt gi flere millioner som vil kunne bli brukt på idretten i Tromsø.

– Hvis vi selger hele Valhall vil vi ikke bare få råd til et helt nytt anlegg til friidretten, men vi vil få masse midler vi kan bruke på resten av idretten i Tromsø. For eksempel kan vi bruke deler av midlene til å slette gjelden for Tromsøbadet, sier han.

Høyhus på Valhall

Høyres tidligere ordførerkandidat, Kristian Støback Wilhelmsen, er enig.

– Med dette forslaget slår vi to fluer i en smekk. Tromsø får flere boliger som vi sårt trenger, og vi vil finansiere et nytt anlegg til friidretten som også trengs, sier han.

Wilhelmsen ser også for seg at det kan bygges høyt på Valhall.

– En kjempefordel med tomtene på Valhall er at vi kan bygge høyt uten at det vil være til sjenanse for noen. Da får man god arealutnyttelse, og vi tror kommunen ville kunne få solgt tomta til en svært god pris.

Tvinges til Oslo

Leder i Tromsø Unge Høyre, Sebastian Henriksen, er engasjert i idretten i Tromsø og mener vi trenger en innendørs friidrettshall.

– I dag må Troms Friidrettskrets ha sine samlinger i Oslo, fordi vi ikke har fasiliteter i nord. Det er for dårlig. Ved å selge tomta på Valhall kan vi finansiere en innendørs hall som kan brukes av mange av de ulike idrettslagene i Tromsø.