Troms fylke har dermed lavest ledighet i hele landet sammen med Oppland. Den nasjonale arbeidsledigheten er ved utgangen av januar på 3,4 prosent, opplyser Nav Troms.

Liten økning

Det er fremdeles lav ledighet og god tilgang på ledige stillinger i Troms, og den nasjonale uroen på arbeidsmarkedet ser derfor så langt ikke ut til å ha rammet Troms.

– Vi registrerer en liten ledighetsøkning fra desember til januar, men dette er helt normale og forventede årstidsvariasjoner, uttaler Svein Rudaa, fylkesdirektør i NAV i Troms, i en pressemelding.

921 ledige i Tromsø

I Tromsø kommune er det 921 arbeidsledige per januar, noe som utgjør 2,2 prosent av arbeidsstyrken.

– Det er 24 flere personer enn på samme tid i fjor. Altså tre prosent flere, og det er ganske marginalt. Vi er heldige i nord fordi arbeidsmarkedet er ganske stabilt her, sier Solveig Jacobsen, informasjonssjef i Nav Troms, til iTromsø.

Vekst i Sør-Troms

Ifølge Nav opplevde Sør-Troms stor vekst i bygg- og anleggsbransjen og industrien gjennom hele 2015. Veksten er nå i ferd med å stabilisere seg, med litt flere ledige i disse yrkesgruppene.

Samme tendens har vist seg i bank- og finansbransjen, med en del styrt nedbemanning. I Harstad-området og resten av fylket har antall ledige stillinger økt jevnt i 2015, opplyser Nav Troms.

Økning blant de yngste

Til tross for at den totale ledigheten er svært lav i fylket, ser Nav en økning i arbeidsledigheten blant de aller yngste.

– Det bekymrer oss når ungdom under 20 år blir gående ledige, uten skole eller jobb å gå til. Arbeidsmarkedet er svært vanskelig å komme inn på dersom du verken har utdanning eller erfaring å vise til, sier Stein Rudaa.

Av kommunene i Troms har Bardu, Ibestad og Storfjord lavest ledighet (alle 1,4 %), etterfulgt av Målselv (1,7 %) og Tranøy (1,8 %). Høyest ledighet har Kåfjord (5,2 %), Lavangen (4,0 %) og Kvænangen (3,4 %).