HOLMBUKTURA: Fylkesvei 293 ved Holmbuktura, mellom Lakselvbukt og Jøvik, er stengt på grunn av skredfare. Men det ble den først klokken ni i morges.

– En av de ansatte som kom fra yttersida, måtte pløye seg gjennom cirka 20 centimeter med snø. Veien var brøyta til begge bommene, men ikke gjennom strekket der på 1,5 kilometer, sier avdelingsleder for bo- og servicesenteret, Mari-Ann Benonisen.

Hun var selv i kontakt med brøyteselskapet.

– De sa de ikke hadde turt å kjøre gjennom Holmbuktura på grunn av skredfare, men veien var likevel åpen. Det er ren galskap, sier Benonisen.

– Rasfare

Hun understreker at hun ikke klandrer brøyteselskapet.

– Jeg klandrer ikke dem, men synes det er rart at veien ikke stenges i det øyeblikket brøyteselskapet ikke tør å brøyte, sier hun.

Tor-Arne Severinsen som er ansvarlig for brøyteselskapet bekrefter dette.

– Det var skredfare, så da turte vi ikke. Veien er stengt nå og blir nok ikke åpnet før i morgen (tirsdag), sier Severinsen.

– Burde veien vært stengt tidligere?

– Det er vanskelig å si. Det er Statens vegvesen som bestemmer det, sier han.

– Fortløpende vurdering

Rigmor Torsteinsen i Statens vegvesen, mener det alltid er tøffe vurderinger å gjøre.

– Vi gjør fortløpende vurderinger hele tiden. Det er kjempevanskelig å si nøyaktig når veier bør stenges og åpnes. Vi gjør alltid risikovurderinger time for time. Vi ønsker å stenge når det er farlig før skredet går, men heller ikke stenge mer enn nødvendig. Vi stengte i dag tidlig og vil trolig gjøre en ny vurdering før det åpner i morgen, sier Torsteinsen.