TINGHUSET: Mandag startet rettssaken mot den 50 år gamle mannen som står tiltalt for drapene på Hermod Magne Steinsund (48) og Stein Håvard Larsen (45) på Kvaløya i september 2014.

Den tiltalte mannen erkjente seg ikke skyldig etter tiltalen.

Les alt fra rettssaken her

30 vitner

Det er en omfattende bevisførsel som skal legges fram i saken og vitnelisten teller over 30 personer. Blant dem som skal forklare seg i retten, er en patolog som vil redegjøre for obduksjonen, spesialister på skytevåpen som skal redegjøre for det antatte drapsvåpenet, utrykningsleder fra Kripos og en spesialpsykolog og to rettspsykiatriske sakkyndige som skal redegjøre for tiltaltes psykiske tilstand.

Påstand om forvaring

Den tiltalte mannen ble pågrepet etter at Hermod Magne Steinsund (48) ble funnet drept i en bolig på Kvaløysletta i september 2014. Under etterforskningen av drapet ble Stein Håvard Larsen (45) meldt savnet. Politiet fattet mistanke om at Larsen også var blitt drept. Det er blitt gjennomført flere omfattende søk, men liket av Stein Håvard Larsen er ikke funnet.

Den tiltalte mannen har sittet i varetekt siden pågripelsen.

Av tiltalen kommer det fram at påtalemyndigheten har tatt forbehold om påstand om forvaring.

Forsvarerne Ann Turid Bugge og Aasmund Olav Sandland. Bak står politioverbetjent Elisabeth Wahlin. Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø
DOBBELTDRAP: Dobbeltdrapet i Blomliveien på Kvaløysletta inntraff i september i fjor. 1. februar starter rettssaken mot den tiltalte tromsømannen. Foto: Ronald Johansen