Tiltaltes leilighet ble gjennomgått av Kripos på nytt da antatt drepte Stein Håvard Larsen ble meldt savnet. Her ble det gjort flere funn av interesse, blant annet blodflekker med identisk DNA-profil som Larsen og et par joggesko, en fleecegenser og en jakke.

Les alt fra rettssaken her.

– Har du sett denne jakken før, spurte dommer Elisabeth Lund.

– Nei, svarte tiltalte.

– Det er ikke din jakke?

– Det vet jeg ikke.

Fant avdødes klær

Joggeskoene ble funnet inne på soverommet i tiltaltes leilighet.

– Disse skoene, samt en genser og en jakke kan ha ligget i en bag som ble funnet i tiltaltes leilighet, uten at vi tør si det med sikkerhet. På skoene ble det funnet en blodflekk med Larsens DNA. På skoene er det også skrevet Stein Håvard Larsens initialer – S.H.L. – med kulepenn, opplyser Ole Jørgen Hoff Johansen, politioverbetjent i Kripos, i retten.

LES OGSÅ: Fant 100 blodflekker i tiltaltes stue

Det er ikke funnet DNA på innsiden av skoene, men politiet mener skoene er i Larsens størrelse. Tiltalte skal bruke en annen skostørrelse.

Politiets teori er at drapet av Stein Håvard Larsen ble begått i den tiltalte mannens leilighet.

Skuddskader på jakken

Jakka som ble funnet har en skade i brystregionen.

– Skaden kan være forenelig med en skade etter et stikkredskap som kniv eller lignende. På innsiden av høyre mansjett sikret en DNA-profil som er identisk med Larsen. Jakka skal trolig ha vært vasket, uttaler Johansen i retten.

LES OGSÅ: – Ei belasting å være i uvisse

På jakkens rygg er det to skader som ifølge Kripos etter all sannsynlighet er forenlig med skuddskader.

– Ved disse skadene og et område på forsiden av jakken er det etter all sannsynlighet påvist blyfragmenter, sier Johansen.

I tillegg ble det gjort funn av en fleecegenser, som har de samme tre skadene som trolig stammer fra stikkredskap og skudd, i tillegg til en ytterligere skade i halsregionen som også kan stamme fra skudd.

BAG: På denne bagen i tiltaltes leilighet ble det funnet blodspor. Politiet mener at joggeskoene og klærne som trolig har tilhørt antatt drepte Stein Håvard Larsen kan ha ligget i denne bagen, men kan ikke si det med sikkerhet. Foto: Tom Benjaminsen