PÅ BEFARING: Tirsdag ettermiddag var det befaring i begge boligene som er knyttet til Kvaløyadrapene. Til venstre står Lars Fause. I midten står dommer Elisabeth Lund. 
            (Foto: Tom Benjaminsen)

PÅ BEFARING: Tirsdag ettermiddag var det befaring i begge boligene som er knyttet til Kvaløyadrapene. Til venstre står Lars Fause. I midten står dommer Elisabeth Lund. Foto: Tom Benjaminsen

Her er retten på befaring i drapsboligen

Kvaløyadrapene:

Retten besøker begge boligene hvor Hermod Magne Steinsund og Stein Håvard Larsen skal ha blitt drept.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

KVALØYSLETTA: Tirsdag dro retten på åstedsbefaring i saken hvor en mann (50) står tiltalt for drap på Hermod Magne Steinsund og Stein Håvard Larsen.

Begge åstedene

– Vi har allerede vært på befaring på åstedet med politi, tiltalte og forsvarer i januar, og nå blir det en ny åstedsbefaring for rettens del. Vi skal på begge åstedene og her har også uteområdene en viss relevans, har aktor, førstestatsadvokat Lars Fause, tidligere uttalt til iTromsø.

LES OGSÅ: Klær med skuddhull funnet i tiltaltes leilighet

Media fikk anledning til å være med på åstedsbefaringen, men fikk på grunn av gjenstående vitneførsel ikke tillatelse til å ta bilder inne i boligene. Underveis forklarte Ole Jørgen Hoff Johansen i Kripos seg om blant annet vaskeflekken på tiltaltes stuegulv, som retten nå fikk se med selvsyn.

Leiligheten til drepte Hermod Magne Steinsund er ryddet ut av, men leiligheten til tiltalte har vært låst av siden pågripelsen og har siden da stått i den tilstand den var i da Kripos var på stedet med kriminalteknikere.

- Det var særlig forsvarer som ønsket denne åstedsbefaringen, opplyser aktor Lars Fause.

- Når retten ber om det legger vi til rette for det. Det synes jeg er fornuftig for å belyse saken på en ordentlig måte.

Skutt og drept

Politiets teori er at Hermod Magne Steinsund ble skutt på kloss hold like utenfor sin egen inngangsdør og deretter dratt inn i gangen i leiligheten. Den antatt drepte Stein Håvard Larsen mener politiet ble drept i den tiltalte mannens leilighet.

LES OGSÅ: Døde av skuddskader - ikke utsatt for ytterligere vold

Sikret spor

I tiltaltes leilighet ble det blant annet funnet flere blodspor med DNA fra Stein Håvard Larsen og klesplagg med Larsens DNA, samt skader på plaggene som blant annet passer til å være skuddskader.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: