Polarkanten driver for tiden oppføring av et kontorbygg på nabotomta og har i den forbindelse leid den gamle «taxi-tomta» som parkeringsplass.

I et brev til kommunen foreslår styreleder i Polarkanten, Stig Tore Johnsen, at tomta blir etablert som nærområdeparkering for sørbyen – og at de kommunale byggene på tomta rives.

Vil betale for riving

Han foreslår i sitt brev at «bebyggelsen på taxi-tomta saneres og at området opprustes og midlertidig tas i bruk til parkeringsarealer i påvente av at parkeringsanlegget i fjellet er ferdig».

LES OGSÅ: Lager falske handikapkort for å få gratis parkering

Johnsen mener at det ikke vil bli en særlig stor kostnad for kommunen å rive byggene og etablere parkeringsplass – og Polarkanten tilbyr seg sågar å betale for riving og fjerning av bygningene.

«Nedslitt»

Å rive bygningene som fortsatt står igjen på «taxi-tomta» vil heller ikke være et tap på andre måter. Johnsen skriver at bygningsmassen fremstår som «svært nedslitt og forsarvet».

– Vi har en ambisjon om å bidra til å løfte området rundt Hålogaland Teater som byområde, og vi mener denne bygningsmassen ikke bidrar til det, heter det i brevet.