I januar skrev iTromsø om Bård Tufte Johansens Facebook-innlegg der han kritiserte arrangørene bak fiskerikonferansen «Håp i Havet». Årsaken til at han ikke ble booket var ifølge han selv at han ikke fikk tulle med oppdrettsnæringen fordi de sponset arrangementet.

– Studentene i Tromsø kan tydeligvis leksa si: La de med penger bestemme, uttalte han den gang.

– Må tenke om igjen

Konferansens styre avfeide kritikken og sa det hele dreide seg om pris, selv om Tufte Johansen igjen svarte med at dette var feil. Nå er derimot et annen underholdningsinnslag funnet, i form av komiker Dag Sørås.

– Dersom noen trodde at Håp i Havet ikke har baller nok til å invitere frittalende, kritiske og kontroversielle komikere til vår konferanse, kan de altså tenke seg om en gang til, står det i annonseringen.

Sørås skal være toastmaster og ha et underholdningsinnslag under banketten.

Innrømmer stikk

Styreleder Ceselia Høyvik Rokne innrømmer at kommentaren deres var et lite stikk til debatten rundt Tufte Johansen, men ønsker ikke fokusere på komikeren som ikke ble booket.

– Dag Sørås sto høyt på lista, så vi er veldig fornøyde med bookingen. Han er en veldig morsom nordnorsk komiker som vi tror kommer til å slå an, konstaterer hun.

KRITISK: Komiker Bård Tufte Johansen mente «Håp i havet»-konferansen droppet han fordi de fryktet kritisk humor. Foto: Lars Eivind Bones