Torsdag fortsatte rettssaken mot den tiltalte mannen i Kvaløya-drapssaken i Nord-Troms tingrett.

Under rettssaken dukket det opp nye opplysninger fra et kvinnelig vitne. Hun hevdet at hun visste hvem som drepte Hermod Magne Steinsund (48) og Stein Håvard Larsen (45). Ifølge kvinnen var det ikke den drapstiltalte 50-åringen som sto bak ugjerningen, men to andre personer.

Kvinnen hevdet også at hun visste hvor liket etter Larsen ligger begravet.

Les alt om rettsaken her!

- Han var ikke der

Kvinnen fortalte i retten at hun hadde hørt at to personer kom til huset til Steinsrud. Der skal de ha banket på døren, og da Larsen åpnet, skal en av de to ha skutt ham. Samme person skjøt ifølge kvinnen Larsen.

- Den mannen var ikke til stede da det skjedde, sa kvinnen og viste til den drapstiltalte 50-åringen.

Dette hadde vitnet hørt fra tre ulike kilder, men hun ønsket ikke å navngi dem grunnet frykt for egen sikkerhet.

Under rettssaken var det vedtatt referatforbud fra rettssalen, men det ble opphevet like etter klokken 16.00 torsdag.

- Begravd under leire

I retten kom det fram at kvinnen har blitt fortalt at Larsen først ble gravd ned i en sekk på Knausen og deretter fraktet til Kvaløya hvor han ligger i fjæra under leire like ved Sandnessundbrua.

Kvinnen skal ha sagt seg villig til å ta med politiet dit hvor hun mener liket av Larsen er begravd.

- Hun navnga to personer som hun hadde hørt sto bak drapet på begge personene. Hun sa også at hun hadde hørt hvor Larsen var gjemt og begravd. På bakgrunn av denne informasjonen har jeg gitt etterforskningsordre til politiet, sier førstestatsadvokat Lars Fause, som er aktor i saken.

Nye etterforskningsskritt

Ifølge Fause skal det nå foretas søk etter Larsen, samt avhøres nye vitner.

Påtaleleder i Troms politidistrikt, Einar Sparboe Lysnes, sier til iTromsø at han kan bekrefte at politiet har fått ny informasjon i saken, men han ønsker ikke å si noe om når og hvordan politiet vil gå fram i saken.

- Vi har fått orientering om hva førstestatsadvokaten anbefaler gjort. Et vitne har forklart seg for domstolen og kommet med nye opplysninger, og påtalemyndigheten ønsker ingen løse tråder, sier påtalelederen.

Ifølge Lysnes fester ikke politiet videre lit til kvinnens forklaring.

- Men det er naturlig for oss å undersøke saken.

Selv om Lysnes ikke ønsket å si noe om når de vil gå i gang med søk etter Larsen, observerte iTromsø personell like sør for bruhodet på Kvaløya torsdag ettermiddag.