Mehammer oppsummerte Kripos sin etterforskning i forbindelse med drapet.

– Vi var et relativt stort team av etterforskere og teknikere som ankom Tromsø dagen etter at Steinsund ble funnet drept. Vi satte sammen et etterforskningsteam, fikk en orientering fra Troms politidistrikt, og satte i gang, forklarer Mehammer.

Les alt fra rettssaken her

Parteringsteori

– Det er gjort mange søk etter levninger, uten at jeg har tallet på nøyaktig hvor mange det har vært. Vi har som kjent ikke funnet levningene etter Larsen. Ut fra mengden av blod som var i tiltaltes bolig er det helt klart at det er et åsted for en kriminell handling. Vi har vurdert om dette var en sak som kunne involvere partering, sier Mehammer.

Denne teorien begrunner han med at tiltalte i forkant av drapet hadde kjøpt inn søppelsekker og rengjøringsmidler.

– Vi har ikke gjort noen funn som tilsier at det stemmer. Vi sjekket alt som var av søppeldunker og kummer i nærheten, men gjorde ingen funn, sier han.

DNA

Aktor Lars Fause ba også Mehammer forklare hva som ble funnet under ransakingen av tiltaltes bolig.

– Under ransakingen fant vi en bag med blod på, og testing viste at det var DNA fra Larsen på denne bagen. Da hadde han vært savnet en god stund.

Siste sikre observasjon av Larsen var 6. september på et apotek på Kvaløysletta.

– Veien ble til litt etter hvert som vi gikk. Vi konstaterte at det var svært mye blod i ulike deler av boligen, at en del av gulvteppet manglet, og at det var gjort forsøk på mye vasking, forklarte Mehammer.

Lars Fause i rettssalen. Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø