Per Molund og hans selskap ble saksøkt etter overtakelsen av et næringsbygg ved flyplassen. Årsaken var uenighet om verdiene i selskapet – noe som førte til at Molund holdt igjen deler av kjøpesummen.

Millionbeløp

Da morselskapet i Biltrend-kjeden la 5–6 millioner kroner på bordet til eks-eier Leif Arne Martinsen, uttalte Per Molund at han skulle spare millioner i året ved å sentralisere virksomheten av bilutleie til flyplassområdet. I stedet rullet millionene ut.

Opprinnelig ville Molund kjøpe bygget av Martinsen. Han på sin side ønsket kun å selge aksjene i driftsselskapet.

Holdt igjen

Det gjorde at Biltrend holdt igjen drøye 1 million kroner fordi Martinsen ikke la fram tilfredsstillende regnskap.

Etter forliket sier Per Molund at han ikke kan kommentere detaljer. Men før hovedforhandlingen i tingretten, begrunnet han tilbakeholdingen slik:

– Vi garderte oss ved å avvente utbetaling av hele kjøpesummen. Etter hvert dukket det opp flere lik i skapene som i sum kostet oss 3-4 millioner kroner. Sånn sett kan du si at vi kjøpte oppblåste verdier, sier Molund.

Biltrend AS overtok næringsbygget, som ligger på en leietomt ved flyplassen, i fjor vår. Etter en rask ombygging og tilpassing, flyttet Molund utleiedelen til Langnes.

– Vi trodde rasjonaliseringen av driften umiddelbart skulle gi en økonomisk effekt. I stedet opplevde vi det motsatte – blant annet fordi verdien på varelageret var satt altfor høyt, uttalte Per Molund.