I høst overtok Tromsø kommune en konkursbakke i alpinanlegget i Kroken. Nå opplever de nye eierne fulle bakker og en mildt sagt overbelastet parkeringsplass.

– Jeg vil ikke si at vi har et parkeringsproblem, men vi må nok leie inn vektere som kan manøvrere trafikken der etter hvert, sier Rune Kufaas, som er daglig leder i Tromsø Alpinpark.

500.000 i nettsalg

Godt vær i helgen ga stinn brakke i Kroken, og slik blir det god butikk av. Mandag lavet snøen ned igjen, og med tanke på fortsettelsen, lover dette veldig godt for anlegget.

– Vi har lagt bak oss en måned med drift. Jeg sitter ikke på detaljert kunnskap om hva som er prestert tidligere, men vi er langt foran det de presterte da. Statistikken viser at vi har truffet på prisstrategien, og vi har solgt mange flere årskort enn tidligere, sier Kufaas til iTromsø.

Stort nettsalg

Han forteller at de har hatt en omsetning på omtrent en halv million kroner, bare i nettsalg. Det eneste alpinsenteret har fått kritikk for, er at de ikke lenger selger timekort.

– Derimot har vi to- og tredagers kort, som man kan benytte hele sesongen. Om man bare bruker det en dag i februar, kan man for eksempel bruke de to andre når man vil resten av sesongen. Jeg kan forstå at man savner klippekortene, men vi har generelt senket prisene.

Får omsider nettlinje

En av tingene som ennå ikke er på plass, er en stabil linje, noe som er viktig, ettersom store deler av salget foregår over internett.

Etter at en linje fra Telenor ble brutt, nektet mobilselskapet å reparere linjen på grunn av for store kostnader. Nå melder Kufaas at historien om nettet får en lykkelig slutt.

– De har lovet å legge inn en fiberlinje her til sommeren. Det er en kjempegladsak for oss. Telenor fikser en linje til 200.000 kroner og dekker alt selv. Det som startet som en kjedelig nyhet, ender som en kjempegladsak for oss, sier Kufaas, som innrømmer at dagens 4G-løsning ikke er optimalt for anlegget.

Kafé-løsning

Fasilitetene begynner også å komme på plass. I helgen var det åpning av skibåndet for de aller minste, og nå har de også reist en egen lavvo med bål. I tillegg er det ikke lenge til den tradisjonsrike kafeen også åpner i Kroken-anlegget.

– Bevilgningen er snart på plass der. Vi ser fram til mye hygge i bakken i mars og april, hvor vi også kommer med flere arrangementer etter hvert.

Måtte etterbestille

En av bedriftene som nyter godt av at alpinfeberen herjer i byen om dagen, er Tromsø Ski og Sykkel. På et tidspunkt gikk de rett og slett fri for alpinutstyr.

– Vi merker en betydelig økning på alpinutstyr etter at det ble ny fart i alpinsenteret. Vi måtte gjøre noen ekstra innkjøp på alpinbakkeski, sier Pål Kristiansen, som er en av innehaverne av bedriften.

BARNETREKK: Det nye barnetrekket ble også åpnet i helgen. Foto: Trond Tomassen Foto: Rune Kufaas