Vil gjøre det billigere for unge å reise kollektivt

Troms Unge Høyre fikk vedtatt en resolusjon under helgas årsmøte om å satse på billigere kollektivtrafikk for unge.

BILLIGERE: Nestleder i Troms Unge Høyre, Benjamin Furuly, vil gjøre det billigere for ungdom å ta buss og båt.   Foto: Privat

nyheter

Som en del av satsingen ønsker partiet blant annet at ungdom skal kunne reise med ungdomsbillett uavhengig av om de har Tromskortet eller ikke.

– I dag må man ha Tromskortet for å få ungdomsrabatt på sine reiser. Dette mener Troms Høyre er unødvendig, og at det bør gis ungdomsrabatt til ungdom uansett om de har Tromskort eller ikke. Man gir rabatt for barn og eldre selv om de ikke har Tromskortet, men altså ikke til ungdom, står det i resolusjonen.

LES OGSÅ: Politiker spår to timers reisetid til Harstad

Ungdomspartiet ønsker også at Ungdom Total-ordningen skal gjelde studenter opp til 26 år, ikke bare ungdom mellom 16 og 19 år.

– Det er viktig at prisene på kollektivtrafikken ikke blir for høy for ungdom, som gjerne ikke har like mye å rutte med som andre reisende. Spesielt viktig er det for dem som må reise ofte med buss eller båt, enten det er for å komme seg på skolen eller å reise en tur hjem, uttaler nestleder i Troms Unge Høyre Benjamin Furuly i en pressemelding.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter