Da Hermod Magne Steinsund ble funnet drept, ønsket politiet raskt å komme i kontakt med Larsen, ettersom han bodde i samme blokk. Da de ikke fikk kontakt med han gjennom verken telefon, familie eller miljøarbeidertjenesten, tok politiet seg inn i leiligheten hans 3. oktober.

– Leiligheten bar preg av at ingen hadde vært der på en stund, sier Sundstrøm i retten.

Les alt om rettssaken her.

Hun har arbeidet fram en samlerapport over de ulike søkene som er gjort etter Larsen.

– Larsen ble formelt ettersøkt 3. oktober 2014, og det ble snart søkt etter Larsen i nærheten av boligen hans, da gjennomført av frivillige mannskaper. 17. oktober ble det gjennomført søk i nærområdet med hund. Det ble også søkt med hund i området rundt en hytte i Lavangsdalen, som tilhører et familiemedlem av Larsen, forklarte Sundstrøm.

Finsøk

Det er datert søk etter Larsen på ulike steder på ti ulike datoer i 2014 og 2015. I området rundt Blomliveien på Kvaløya har det blitt gjennomført flere såkalte finsøk.

– Det vil si at frivillige har gått i manngard og nærmest gått skulder mot skulder over et stort område, forklarer Sundstrøm.

Kystvakten og redningskøyter har også blitt benyttet i søk etter Larsen i Sandnessundet.

– I tillegg har det blitt søkt i kumlokk i nærheten av Blomliveien, da med bistand fra Vann og avløp i kommunen. Området rundt flyplassen er også gjennomsøkt, sier Sundstrøm.

Tømte demning

Det ble også søkt etter Larsen i ei demning ved pumpehuset på Kvaløya. Frivillige søkte rundt demningen og brannvesenet bisto med dykkere i søket.

– 2. november 2015 ble demningen også tømt for vann. Da gjennomførte vi grovsøk i demningen og åpnet to kumlokk ved demningen. Heller ikke der ble det gjort funn, sier Sundstrøm.

Elektroniske spor

Politiet har også forsøkt å finne Larsen gjennom elektroniske spor.

– Bankkortet hans ble sist forsøkt brukt 26. august 2014. I etterkant av denne datoen er det bare utgående autotrekk fra kontoen hans, forklarer hun.

Politiet har ikke klart å finne telefonen Larsen brukte i tiden før han forsvant.

Politiet har heller ikke besluttet om det skal gjennomføres flere søk etter Larsen

Tømte DEMNING: Politiet tømte demningen ved pumpehuset på Kvaløya under søket etter Larsen. Vanligvis når vannet til murkanten ved siden av det røde bygget.