Sammen med Nordic Wildfish AS deler selskapene sine resultater og erfaringer fra pilotanlegget som er installert om bord i frysetråleren ”Roaldnes”.

Svært viktig

Frode Berg, teknisk leder og en av gründerne, sier i en pressemelding at målet er en bærekraftig og fremtidsrettet utvikling innen tromsøselskapets fagfelt.

– Vi tror blant annet at betydningen av frossen fisk og kvaliteten på denne, blir svært viktig for matproduksjon i fremtiden. Nå føler vi oss trygge på at Nordic Wildfish – med dette pilotanlegget – vil sette en standard for fremtidig kvalitet på fisk, sier Berg.

Raskere innfrysing

Daglig leder Tore Roaldsnes i Nordic Wildfish sier at hovedmotivasjonen har vært økt frysekapasitet og bedre kvalitet som følge av raskere innfrysing. Han mener frossen fisk håndtert på rett måte, kan være et bedre produkt enn mye av det som omtales som fersk fisk.

Positiv effekt

Professor Trygve Magne Eikevik ved institutt for Energi- og Prosessteknikk ved NTNU, sier på generelt grunnlag at raskere innfrysingstid har en positiv effekt på kvaliteten. Ifølge Nordic Wildfish-lederen har båten, etter ombyggingen i fjor, fisket for mer enn 40 millioner kroner.

– Vi er de eneste i verden som gjør dette og vi har allerede fått signaler fra markedet om at det er noe kundene ønsker, sier Tore Roaldsnes.