I september 2015 møtte den nå 35 år gamle mannen en politibetjent på tinghuset. Politibetjenten skulle vitne i en straffesak mot 35-åringen, og i den forbindelse sa mannen at han håpet politibetjenten ble skutt på jobb.

Og det skjedde ikke bare en gang.

Da politibetjenten satte seg i vitneboksen opplyste han retten om det mannen hadde sagt på gangen.

Den da tiltalte mannen bekreftet for retten at han hadde sagt det, og gjentok at han håpet politibetjenten skulle bli skutt mens han var i arbeid.

Nok en gang

Noen uker senere, i oktober 2015, ble 35-åringen avhørt av en kvinnelig betjent per telefon i forbindelse med hendelsen i september. Også da uttalte han til politibetjenten at han håpet hun kom til å bli skutt på jobb. Deretter ba han politibetjenten dra til helvete, før han la på.

Mannen ble frikjent for uttalelsene sine mot den mannlige politibetjenten.

– Det er etter dette rettens syn at politibetjenten ikke var under ”utførelse av tjenesten” da han ble forulempet av tiltalte, da han ikke utføre noen tjenestehandling. At betjenten skulle avgi

vitneforklaring i arbeidstiden som polititjenestemann, og således mens han var underlagt sin alminnelige tjenesteplikt, kan ikke være avgjørende, står det i dommen.

Dømt

35-åringen slapp imidlertid ikke unna da han gjentok uttalelsen til den kvinnelige politibetjenten i oktober.

Mannen skal ha spurt henne om hun var politibetjent før han uttalte at han håpet hun ble skutt på jobb. Retten legger vekt på at politibetjenten var i tjeneste da denne uttalelsen kom, og mannen dømmes dermed for denne hendelsen.

Mannen ble idømt en bot på 8.000 kroner, subsidiært 12 dager i fengsel.