FORBEDRING: Ifølge NRK har 99,5 prosent av Norges befolkning i dag dekning fra nasjonale DAB-nett. Men NRK ønsker å forbedre dekningen i Troms. Foto: Hans Viktor Øye/Harstad tidende
            (Foto: Hans Viktor Øye)

FORBEDRING: Ifølge NRK har 99,5 prosent av Norges befolkning i dag dekning fra nasjonale DAB-nett. Men NRK ønsker å forbedre dekningen i Troms. Foto: Hans Viktor Øye/Harstad tidendeFoto: Hans Viktor Øye

Forbedrer DAB-dekningen i Troms

Dette skal resultere i bedre radiomottak på flere veistrekker og tettsteder.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

I løpet av de to neste årene går landet gjennom radioskifte fra analog til digital radio, og i løpet av 2017 slukkes riksdekkende FM-sendinger. I Troms vil dette slukkes 13.12.2017.

SE VIDEO: Er bilradioen din klar for 2017?

Nye DAB-sendere

Nå skal NRK gjennomgå en forbedring av DAB-dekningen på flere strekninger og tettsteder i Troms. Dette omfatter blant annet at de skal sette opp flere nye DAB-sendere i Troms. Det opplyser NRK i en pressemelding.

Strekningene og tettstedene som i løpet av 2016 skal få forbedret DAB-dekning er:

E8 Nordkjosbotn–Ramfjord

E10 Tjeldsund–Svolvær

RV91 Lyngseidet–Svensby

Senja

Ringvassøy

Innset og Altevatn

Årstein

Hillesøya

Sommarøy

Brensholmen

LES OGSÅ: Vil få DAB-dekning i 2016

Forbedring

– 99,5 prosent av Norges befolkning har i dag dekning fra nasjonale DAB-nett, i tråd med myndighetenes krav til dekning. Vi er nå i en fase der vi ser på muligheten for forbedringer ut over dette. Etter å ha gjort målinger av DAB-dekningen i Troms, gjør vi nå justeringer der det er rom for å gjøre forbedringer, sier Petter Hox, sjef for radiodistribusjon i NRK, i pressemeldingen.

Utbyggingen gjelder NRKs eget DAB-nett, som fra januar 2017 skal inneholde alle NRKs radiokanaler, opplyser de i pressemeldingen.

Utforsk tema:
Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: