Forrige torsdag vitnet en kvinne i rettssaken, og hevdet å vite hvem som drepte Hermod Magne Steinsund og Stein Håvard Larsen.

Ifølge kvinnen var det ikke den drapstiltalte 50-åringen som sto bak drapene, men to andre personer. Kvinnen hevdet også at hun visste hvor Larsen ligger begravet, og i etterkant av vitneforklaringen gjorde politiet nye søk etter Larsen uten funn.

Ingen grunn til mistanke

– De to som ble beskyldt for ugjerningen av denne kvinnen vitnet i dag i retten. Begge ga stillferdige og gjennomtenkte forklaringer, og stilte seg uforstående til beskyldningene. Etter å ha hørt vitneforklaringene er det fra påtalemyndighetens side ingen rimelig grunn til å mistenke dem, sier førstestatsadvokat Lars Fause til iTromsø.

Når dommen i dobbeltdrapssaken er falt vurderer påtalemyndigheten å rettslig forfølge vitnet som fremla anklagene i forrige uke.

– Det vil jeg se nærmere på når vi har fått dommen, sier Fause.

Les alt fra rettssaken her.

Løse tråder

Etter tidsplanen skulle sluttprosedyrene fremføres i går, men tirsdag ettermiddag ba forsvarer Ann Turid Bugge om at saken ble utsatt. Bugge fikk tirsdag kveld og i går utlevert materialet hun ba om, og retten hadde pause i går.

– I dag har det blitt nøstet i en del løse tråder. Forsvareren ønsket å dra på en ny befaring, men det avslo retten, og det ble satt strek i dag, sier førstestatsadvokaten.

Sluttprosedyre

Han ser fram til å fremføre sin sluttprosedyre i retten i morgen.

– Det har vært en lang uke, hvor man virkelig har snudd på steiner som ligger utenfor rammene av saken. I tillegg har vi snudd mange steiner rundt alternative historier i denne saken. Det at man ikke har gjort noen funn vil jeg kommentere i retten i morgen, sier Fause.

– Jeg ser virkelig fram til å få fremført sluttprosedyre i morgen. Jeg skal stille godt forberedt, sier han.