Fredag kveld var Dag Sørås tilbake i Tromsø. Han valgte Verkstedet som scene han da han skulle holde premieren på showet «Ekkokammer».

Sørås åpner showet med en kjærlig hilsen til tromsøværingene, men det kommer selvsagt ikke uten en negativ oppfølging.

– Jeg blir så glad når det kommer masse folk. Jeg måtte rett og slett google Listhaug før jeg kom på scenen for å finne fram hatet i meg.

Første latterkule kommer fra salen.

Litt tung start

Deretter går det slag i slag med nyttårsforsett, diagnosen søvnapné, sovemasker og transpersoner.

Den første halvtimen tar det ikke imidlertid ikke helt av. Til tider kan man faktisk høre isbitene når han rører i whiskyglasset.

Etter en liten halvtime runger imidlertid applausen gjennom Verkstedet, og etter det treffer komikeren blink etter blink.

Da han begynte å legge ut om hvordan han jevnlig vekker sin sovende kjæreste med vitsetester, nyheter om nekroincest, og IS-videoer knakk publikum sammen av latter, og et par publikummere var sågar på vei ned av stolen for å krøke seg sammen på gulvet.

Til tider langdrygt

Skåret i gleden er at Sørås til tider er litt for treig med å komme til poenget. Han har en sekvens om sin blodige endetarm som i og for seg var morsom de første par-tre minuttene, men etter ytterligere ti minutter fikk undertegnede en smule nok av frasen «det blør så jævlig i ræva».

Sørås har imidlertid en finfin egenskap til å hente seg inn igjen, og når han går over til religion og smarttelefonens himmel er publikum igjen med på notene så det holder.

Når tre kvarter har gått er det ikke mye isbitklirring igjen, det høres bare konstant humring mellom Verkstedets fire vegger.

Helhet

Sørås har en egen evne til å runde av vitsene med poeng fra tidligere sekvenser, og med det skaper han en helhet gjennom hele showet, til tross for at han er innom flere temaer enn en stakkars anmelder klarer å telle. Den tidligere omtalte «blod i ræva»-sekvensen hentes opp flere ganger, og jo da, den blir morsommere etter et par-tre vitser.

Da showet var over tenkte undertegnede fortsatt på hvor glad jeg er for at det ikke er jeg som sover sammen med - og dermed blir vekket av - Dag Sørås og hans blodige bakende.

Terningkast 5 (med en liten minus bak).