Ifølge varsom.no er skredfaren i Tromsø satt til grad tre både lørdag og søndag. Det betyr at det er en betydelig fare for skred, og at noen middels store eller store naturlig utløste skred forventes. I halvannen uke har varslingsnettstedet meldt en skredfare på grad tre, men på mandag ser det ut som om det er varslet moderat skredfare, altså grad to.

- Det blir fint vær i morgen også, slik som vi hadde i dag. Temperaturen ligger på rundt tre-fire minusgrader, og så kommer det sigende litt kald luft østfra, sier meteorologikonsulent Trond Robertsen ved Vervarslinga for Nord-Norge lørdag kveld.

Noe mer nedbør blir det ikke før natt til mandag - da kommer det mer snø.

- Selv om det er fint vær, må man være forsiktig og ikke la seg lure. Grad tre betyr at skred utløses veldig lett ved ytre påvirkning. Nå som det er fint vær er det lett å la seg friste av at det ser så vakkert ut. Men det at det er fint vær i dag og i morgen betyr ikke at faren er over, advarer Robertsen.

- Det er i dette været at entusiastene gjerne kjører på områder de kanskje ikke skulle kjørt på, og det må man passe seg for, legger han til.

Kombinasjonen av vind og snø er to faktorer som gjør det farlig.

- Den kombinasjonen som vi hadde i går, og særlig på torsdag, da det var stiv kuling, når det fra før av er svake bærende lag, den er skummel. At det er varslet skredfare på grad tre er en god indikasjon på at det kan bli farlig, sier Robertsen.