BREIVIKEIDET: Det er Lyngen-selskapet Tour in Lyngenalps som har søkt kommunen om å til en bruksendring for golfbanen på Breivikeidet.

I sin søknad skriver selskapets daglige leder Asbjørn Rygh at en bruksendring av golfbanen vil bety at hans selskap kan satse tyngre på videreutvikling av sitt reiselivskonsept.

– En plassering av våre vinteraktiviteter på Breivikeidet vil løse mange av problemene vi sliter med i dag: Plassmangel, infrastrukturproblemer knyttet til ferger samt transport fra Tromsø, skriver Rygh.

I planene for vinteraktiviteter nevner han blant annet isfiske på Nakkevannet, hundekjøring, ski- og trugeløyper – og andre aktiviteter «basert på natur og kultur».

Får støtte

Tour in Lyngenalps har vært i kontakt med både grunneiere i området samt Tromsø Golfklubb.

Disse har gitt selskapet tillatelse til å gå videre med planene, og har også sagt seg villige til å stille bygninger og andre fasiliteter til disposisjon for turistaktiviteter vinterstid.

– Tromsø Golfklubbs lokaler og uteareal ligger ubrukte om vinteren og det er her vi i et samarbeid med Golfklubben kan starte en aktivitet som utnytter de tomme ressurssene, skriver Rygh i søknaden.

Ber om innspill

Tromsø kommune har gått gjennom forutsetningene for søknaden, og er kommet fram til at det må til en bruksendring for områdene.

Derfor har kommunen sendt en forespørsel til andre aktuelle myndigheter som tenkes å kunne ha noe man skulle ha sagt – blant andre fylkeskommunen, Sametinget, Fylkesmannen og utviklingslaget i bygda.

Byutviklingsavdelingen i kommunen skriver deler av området omfattes av naturvernbestemmelser. Andre deler er regulert som landbruks- og friluftsområde – og ytterligere andre deler er rasfarlige. Man ber derfor om innspill på søknaden.

Sier nei til skuter

Det man imidlertid ikke trenger innspill på er den delen av søknaden som går på etablering av skuterløype for turistkjøring.

Ettersom det ikke er tillatt med rekreasjonskjøring med skuter i Tromsø kommune sier man derfor blankt nei til dette. Eller som man formulerer det:

«En eventuell godkjenning av bruksendringssøknad vil følgelig ikke kunne omfatte etablering av skuterløyper»

SOMMERAKTIVITETER: Golfbanen på Breivikeidet brukes kun på sommeren. Foto: Ann Sissel Jenssen
GOLFBANE: Foto: Jostein Larsen Østring