TRYGGHET: Brannbamsen «Bjørnis» skal gi barna trygghet og omsorg ved brannulykker. FOTO: Lars Marius Matre
            (Foto: Lars Marius Matre)

TRYGGHET: Brannbamsen «Bjørnis» skal gi barna trygghet og omsorg ved brannulykker. FOTO: Lars Marius MatreFoto: Lars Marius Matre

Slik skal denne bamsen hjelpe brannvesenet

Bamsen «Bjørnis» skal hjelpe barn som kan være påvirket av traumer etter brann.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

HANSJORDNESBUKTA: «Bjørnis»-prosjektet ble startet opp av Trøndelag Brann og redning i 2013 etter å ha blitt inspirert av lignende tiltak i England. Nå skal også Tromsøs brannbiler utstyres med den såkalte brannbamsen, som skal hjelpe barn som selv opplever eller er vitne til ulykker.

– Hovedmålet er å hjelpe barn og unge på ulykkesstedet ved å gi de omsorg og nærhet. Ofte blir de minste «glemt litt» i slike sammenhenger, noe vi vil fokusere på med dette prosjektet, forteller overingeniør Dan Tore Lyseggen, som fungerer som prosjektleder for brannbamsen.

LES OGSÅ: Natt til lørdag mistet Ragnhild og Per huset i brann. Dagen etter ble lille Vilja født.

Får ta med hjem

Foreløpig har Tromsø Brann og redning kun fått «lånt» en bamse fra Harstad, men innen en måned skal de ha utstyrt utrykningsbilene med hver sin «Bjørnis»-bamse.

– Planen er at vi skal dele ut bamsen til barn som har opplevd ulykker, slik de kan ta den med seg hjem. Det blir en slags videreføring av brannpersonellet de prater med. I tillegg skal vi invitere familier som opplever branner og ulykker inn på stasjonen i ettertid, slik at de får møtt vaktlaget og eventuelt helsepersonellet som jobbet med dem, forklarer Lyseggen, som legger til at «Bjørnis» også vil brukes i forebyggende arbeid.

LES OGSÅ: – Brann kan få katastrofale konsekvenser

– Vi har tenkt til å bruke han aktivt på barneskoler og i barnehager. Her har vi brosjyrer og infoplakater med «Bjørnis»-tema, som kan brukes til å formidle informasjon til barna.

LES OGSÅ: Må tilbakebetale nærmere 80.000 kroner etter feilslått prosjekt

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: