LITAUISK FENGSEL: De to Tromsø-mennene som sitter fengslet i Litauen venter fortsatt på svar fra myndighetene på om de får soningsoverføring til Norge. Foto: Erikas Ovcarenko

LITAUISK FENGSEL: De to Tromsø-mennene som sitter fengslet i Litauen venter fortsatt på svar fra myndighetene på om de får soningsoverføring til Norge. Foto: Erikas Ovcarenko

Tromsø-menn fengslet i Litauen venter fortsatt på svar

De to Tromsø-mennene som sitter fengslet i Litauen vet fortsatt ikke om de får komme til Norge.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

I januar fikk begge de Litauen-fengslede mennene en norsk dom. På tampen av måneden ble den oversendt til litauiske myndigheter av Kriminalomsorgsdirektoratet.

Nå er det opp til litauiske myndigheter om de vil akseptere soningsoverføring til Norge.

Les også: Fengslet tromsømann: - Holder motet oppe

Saken behandles fortsatt

Deres advokat, Jan Christian Kvanvik, sier til iTromsø at det fortsatt er usikkert hvordan litauiske myndigheter stiller seg til det.

– Jeg har ikke fått noen oppdatering om soningsoverføringen, så saken er fortsatt til behandling i Litauen.

Hvis de litauiske myndigheten godkjenner soningsoverføring, skal de domfelte mennene overføres til Norge innen 30 dager fra aksepten er gitt.

Tøff ventetid

– Jeg forventer at saken blir behandlet innen kort tid. Jeg har fortløpende korrespondanse med dem per e-post, og det er tøft for dem å vente på dette her. De gleder seg til å komme hjem, sier Kvanvik.

Les også: Fanget i fengselsmareritt  (iTromsø Pluss)

Ble fengslet i 2012

De to Tromsø-mennene har sittet fengslet i Litauen siden sommeren 2012, dømt for besittelse av ulovlige legemidler til fire og et halvt års fengsel. Ifølge den norske dommen vil mennene få fradrag i straffen for den tiden de har sittet fengslet i Litauen siden sommeren 2012, tilsvarende 1.305 dager.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: