De tre UiT-studentene er med i konkurransen om å få være ett av 165 lag fra 50 ulike land som får være med i utfordringen – å reise rundt i Europa uten noe annet enn Red Bull under armen.

– Alle lagene samles først i en startdestinasjon. Der får lagene utdelt forskjellige sluttdestinasjoner som man skal nå innen kortest mulig tid – maks en uke. Vi bli fratatt alle penger, bankkort og telefoner, og får et brett med Red Bull som vi skal bruke som betalingsmiddel gjennom hele reisen – for eksempel fra London til Paris, forklarer Evensen.

Eneste betalingsmiddel

Konseptet går ut på at deltakerne skal bruke Red Bull som betalingsmiddel for både transport, husly og mat.

– Helt sånn blir det kanskje ikke i realiteten. Vi har lest oss opp på hvordan lag har gjort dette tidligere år, og gjengangeren er jo eksempelvis å sitte på toget helt til du blir kastet av. Da er det bare å vente på neste tog, påpeker Evensen.

– Hvorfor i alle dager vil dere dette?

– Det er jo noe helt nytt, og det blir et eventyr. Men når det er sagt, så er det sikkert ikke noe jeg kommer til å gjøre flere ganger, sier Walker og ler.

– Det blir en solid utfordring for oss også, vi må lære hverandre å kjenne og samarbeide på en helt ny måte, legger Evensen til.

Mat og husly

Mens mange kanskje setter spørsmålstegn med hvordan man klarer å bytte inn en Red Bull mot en flybillett, er navnebrødrene minst like opptatt av mat og husly.

– Det er fort gjort bare å fokusere på transporten, og plutselig står vi på gata klokken ett om natten, sier Evensen.

– Hva gjør dere når dere har brukt opp de 24 boksene med Red Bull da?

– Vi må klare å porsjonere det ut på best mulig måte. I tillegg får vi flere «checkpoints» underveis på reisen, og der får man store og små utfordringer. Klarer man utfordringene kan man få flere bokser, sier Walker.

Tre studentlag fra Norge får delta i konkurransen, og mye avhenger av stemmer fra folk.

– De tre utvalgte lagene offentliggjøres av juryen 8. mars. De ser på søknadene våre, og hvor mange stemmer vi har fått på videoen vi har lagt ut på deltakersiden, sier Walker.

Dersom UiT-trioen blir valgt ut er alt klart for avreise 12. april. Men en detalj stemmer kanskje ikke helt:

– Jeg liker egentlig ikke Red Bull, sier Evensen og ler.