Emmas har litt av et rykte å leve opp til. Restauranten kan virke som en magnet på kjendiser, kongelige og næringslivstopper og storheter som Hillary Clinton. Dagens Næringsliv beskrev Emmas som «stedet der Tromsøs matelskere går for å møtes». Hva er det som gjør at alle dras inn til drømmekjøkkenet?

Kritiske røster har man sjelden hørt. Men på gata sies det: «Æ måtte no ha mæ ei pølsa etter å ha spist der. Det va jo ikkje mat nok tell et mainnfolk».

LES OGSÅ: Vær med på kåringen

Så hvordan er det – egentlig? En gastronomisk orgasme eller oppskrytt finkultur?

Populariteten var det ingenting å si på. Denne fredagskvelden var det bortimot fullt hos Emmas Under. Og det var en artig miks av mennesker – alt fra voksne par på date til turister i fotballskjorter og ullundertøy. Det er uformelt, men trangt om plassen. Er man uheldig risikerer man å nesten dele måltidet med tilfeldige ved nabobordet.

Servitørene hadde mye å henge fingrene i og så en smule stresset ut. Men da første rett kom på bordet, var alt tilgitt. Den friterte torsketungen med pommes frites og erte- og myntekrem var rett og slett en fryd. Det var en snakkis.

Hovedretten var en flatbiff av rein, så mør som smør. Sellerikompotten og tyttebærgele var et ypperlig tilbehør. Desserten – en trippel sjokolademousse – var av den litt for mektige sorten.

På en skala fra oppskrytt til orgasmisk – lander Emmas høyt oppe. Forventer du å se jublende enhjørninger ved første smak, så vil du kanskje bli skuffet. Men Emmas er vel verdt besøket. Smakskombinasjonene sitter som et skudd, porsjonene er ikke små, servicen er god. Det hele er faktisk ganske så minneverdig. Åh, torsketungen, måtte vi møtes igjen.

Hvilken restaurant fortjener å bli kåret til Tromsøs beste? Her avgir du stemme.