– Dette er tragisk for oss i Ramfjord. Når det kommer til utvikling her blir alt trenert gang på gang. Vi er mellom barken og veden, sier Merete Paasche, som er styrer ved Fagertun barnehage og læringsverksted.

Paasche har 60 barn i barnehagen. Mange bor langs E8, og må krysse veien for å komme seg til skolen. I barnehagen må de også krysse veien for å komme til fjæra.

– Vi har blitt lovet veiovergang og undergang, men alt treneres fordi kommunen sier at de ikke kan bestemme noe før det er avklart hvor veien skal gå. Vi mangler i tillegg gang- og sykkelsti. Det er barn her som blir hentet i taxi, og barn i hele Nordbotn får dekt skoleskyss på grunn av farlig vei. Jeg har 60 barn og ansatte som jeg må sende over E8. Vi har fantastisk natur og fjære her i Ramfjord, men det er høyrisiko. 60-sone er det laveste vi har langs veiene her, påpeker Paasche.

– Vi er kjempeskuffet. Det handler om sikkerhet og trygghet for barna, tilføyer ansatt i barnehagen, Rigmor Nordstrand.

– Men er vi overrasket? Nei. Vi har ventet på at dette skal bli kastet i grus, skyter Paasche inn.

– Vi trenger en avklaring. Vi håper jo på at det skal skje noe politisk og at de kan stå for avgjørelsen. Nå hadde det endelig kommet en avgjørelse, og folk hadde slått seg til ro med det. Vi trenger en utvikling og ønsker at bygda skal vokse, men alt står og ingenting skjer her, fortsetter hun.