SOLSTRAND: Da Engen i sin tid startet i Biltrend, ble han medeier i det da nyetablerte Biltrend Solstrand AS som skulle håndtere Ford-agenturet. Sist sommer opphørte avtalen med den norske importøren.

Avvikler

– Vi har bestemt å avvikle selskapet i løpet av denne måneden. Samtidig skifter jeg beite – i full forståelse med Biltrend-eier Per Molund.

Pål Engen sier at han ble tilbudt andre oppgaver motorhuset, men valgte å takke ja til en konkurrent.

– Når vi gjør opp status, skjer det etter mange, gode år som Ford-forhandler. Det innebærer blant annet at vi tre eierne deler verdiene i selskapet.

Ikke garantiarbeid

Engen sier at han er forundret over at importøren også har satt ned foten slik at Biltrend heller ikke kan utføre garantiarbeid.

– Det har vi fått mange tilbakemeldinger på. Flere kunder tilkjennegir sin misnøye og har skiftet ut Ford som merke. Sånn sett tror jeg bilmerket vil miste markedsandeler lokalt, sier Engen.

Nedgang i salget

Og i løpet av årets to første måneder, har Ford falt dramatisk på statistikken. På landsbasis har merket en markedsandel på 6,5 prosent. I Tromsø er det tilsvarende tallet 2,7 prosent for personbiler. Inklusive varebiler, er nedgangen på rundt 55–60 prosent. Det er alvorlig, konstaterer Engen.

Salgstallene

I Tromsø og distriktet rundt ble oppgangen i personbilsalget på over 20 prosent i februar – sammenlignet med samme periode i fjor. For segmentet nyttekjøretøy, var økningen på hele 50 prosent.

– Det er en fin start på året, konkluderer Pål Engen.