Stortingsrepresentant Kent Gudmundsen (H) roser Tromsø kommune for å ta tak i problemstillingen rundt vaksineringen mot smittsom hjernehinnebetennelse. Men viser samtidig til at et nasjonalt vaksinasjonsprogram som oftest må iverksettes på bakgrunn av helsefaglige vurderinger.

– Vi har nettopp hatt en legemiddelmelding til behandling i Stortinget. Der ble det drøftet at antall smittetilfeller av hjernehinnebetennelse per år er lavt – heldigvis. Derfor ser vi at det ikke er nødvendig med en nasjonal ordning per nå. Men smitterisikoen vil være en løpende vurdering som kontinuerlig gjøres av helsepersonell, sier Gudmundsen.

Han forteller videre at Helse- og omsorgsdepartementet nå jobber med en utredning hva gjelder voksenvaksiner og om voksne over 18 skal vaksineres for blant annet hjernehinnebetennelse.

– Denne utredningen er ikke sluttført ennå, så det er faktisk et spørsmål som er oppe til vurdering. Men det vi har av fakta og kunnskap i dag tilsier at det ikke er nødvendig å sette i gang en nasjonal vaksinering. Dette er likevel en relevant debatt, og vi må løpende vurdere smitterisikoen, sier stortingsrepresentanten.