Men ennå er det langt fra avgjort. Fram til mandag kan du gjøre din stemme hørt.

Til den 14. mars er nemlig stemmegivningen åpen – enten på nett eller på SMS.

I alt ti restauranter har vært presentert her i iTromsø av vårt smakspanel – og i snart to uker har du kunnet stemme på din egen favoritt.

Når i underkant av 2.000 stemmer er kommet inn har de tre fremste i finaleheatet fått godt og vel halvparten av stemmene, men restaurantene like utenfor topp-tre er ikke langt unna.

Her kan du stemme på din favoritt!

Tett i teten

Restauranten som leder tirsdag formiddag har fått inn i overkant av 300 stemmer – et forsprang på cirka 80 foran nr to – men er ikke lenger foran nr. fire enn at en sluttspurt skal kunne bøte på det...

Uten å avsløre innbyrdes plassering blant de tre første så kan vi fortelle at det er Fire Roser, Emmas Drømmekjøkken i Sørbyen og Hildr i Skippergata som er på pallen per nå.

Men som sagt – det er kort vei fra nr. fire og fem til topps, så stem i vei om du ønsker å påvirke resultatet.

Les alle anmeldelsene her!

Ris og ros

Alle som stemmer er med i trekningen av flotte premier.

iTromsøs konkurranse har ikke gått upåaktet hen – verken blant publikum eller hos restaurantbransjen.

Til iTromsø sa Anders Blomkvist – eier av Fiskekompaniet blant annet følgende for et par dager siden:

– Dette blir litt som i «Skal vi danse» hvor man samler alle sine venner og stemmer fram. Det er det eneste jeg har å kritisere, men jeg må bare akseptere at denne modellen er valgt.

Oldermann i Kokkennes Mesterlaug i Tromsø, Jørn-Eirik Johnsen, sier at det i utgangspunktet er veldig positivt at det settes søkelys på – og skrives om – restaurantbransjen.

Les også: Slik reagerer bransjen på restaurantanmeldelsene

Positivt og kjekt

– Det er kjempepositivt og kjekt at iTromsø har tatt et slikt initiativ og ønsker å fortelle om mat og restaurantopplevelser, sier han.

Samtidig mener han at det er viktig å være klar over at en konkurranse der leserne er overdommere er en popularitetskonkurranse.

– Man må være bevisst på hvilke kriterier som gjelder når man har slike konkurranser, og at det handler mer om totalopplevelse og ikke kun om det som serveres, sier han.