FLERE PASSASJERER: Aldri før har så mange passasjerer reist til og fra flyplassen i februar. Foto: Tor Farstad
            (Foto: Tor Farstad)

FLERE PASSASJERER: Aldri før har så mange passasjerer reist til og fra flyplassen i februar. Foto: Tor FarstadFoto: Tor Farstad

Aldri før har så mange reist til og fra Tromsø lufthavn i februar

Flytrafikken til og fra Tromsø i februar var rekordstor.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Allerede i januar merket flyplassen at flytrafikken hadde en enorm vekst, og i årets andre måned fortsetter trenden. Hele 171.569 passasjerer reiste til og fra flyplassen i februar. Samme måned i fjor var det 150.615 passasjerer.

Færre til utlandet

Til tross for en økning i antall reisende, er det færre som reiser til utlandet fra Tromsø. Utenlandstrafikken hadde en tilbakegang på 12 prosent i februar. Det er London, Stockholm og Gran Canaria flest reiser til.

Les også: Tromsø lufthavn må nedbemanne

Formidabel økning

– Vintersesongen har vært helt formidabel, sier Ivar Helsing Schrøen, kommersiell sjef på Tromsø lufthavn Langnes.

Flyplassen merker helt tydelig at Tromsø er en stor vinterdestinasjon.

– Det tror jeg hele byen merker, sier han.

Bedre kapasitet

Flyplassen er nå i sluttfasen av planen for å utvikle flyplassen. I april vil de presentere den i et folkemøte. Planen er delt inn i tre faser og strekker seg fra 2016 til 2021, 2021 til 2031 og 2031 til 41.

Les reportasjen fra 2014 om flyplassen som fylte 50 år!

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: