Onsdag ettermiddag ble det trafikkaos i Tromsø etter at en buss punkterte på Tromsøbrua og en bil fikk motorstopp i Tromsøysundtunnelen. Trafikken over til fastlandet var dermed helt stanset i minst en time.

– Slike uforutsette hendelser er det vanskelig å helgardere seg mot, vi kan ikke forutse at en buss skal punktere på brua samtidig som en bil får stans i tunnelen, sier Eirin Anne Blix i Statens vegvesen.

Slik planene er vil ikke arbeidet i tunnelene være ferdig før sommeren 2017.

Les også: Derfor ble bussen stående så lenge på brua

Stengte tunnelen

Mange tromsøværinger har i anledning gårsdagens trafikkaos foreslått å åpne for trafikk i begge retninger i ett av tunnelløpene, mens det gjennomføres arbeid i det andre. Vegvesenet mener derimot dette ikke er mulig å gjennomføre.

– Vi testet det ut med tunge kjøretøy i begge kjøreretninger, men slik vi vurderte det ble det for smalt. Det hadde ikke vært forsvarlig å åpne for trafikk begge veier, sier Blix.

Vurderer kontinuerlig

Selv om de i utgangspunktet utelukker en endring i tunnelordningen, vil de gjøre vurderinger underveis.

– Vi vil kontinuerlig vurdere trafikksikkerheten for å finne den beste løsningen, noe som blant annet har resultert i utbredt skilting ved tunnelinslagene, sier Blix.

Les også: Nå skal de evaluere gårsdagens trafikkaos

Sårbart

Pål Moe, regiondirektør i NAF, mener gårsdagens trafikkaos viste store svakheter i Tromsøs infrastruktur.

– Vi var selvfølgelig ekstra uheldige i går ettersom det skjedde to ting samtidig, men det viser hvor sårbare vi her, sier Moe, som håper situasjonen kan løses bedre neste gang.

– Jeg kjenner ikke til vurderingene som ble gjort, men jeg håper de evaluerer gårsdagen for å se om ting kunne blitt gjort annerledes, konstaterer Moe.

VISTE SVAKHETER: Pål Moe, regiondirektør i NAF, sier gårsdagens trafikkaos viste svakheter i trafikknettet. Foto: Ronald Johansen Foto: Ronald Johansen