Den siste uka har dagligvarekjedene dumpet prisene på smågodt. På Kiwi, Rema 1000 og Coop Extra har prisen nå kommet helt ned i 2,90 kroner per hektogram. Dette har fått tromsøværinger til å hamstre inn i tonnevis.

– Jeg sitter ikke på konkrete tall her og nå, men jeg vet vi har solgt mange tonn den siste uka. Etter det jeg kjenner til har vi solgt mest smågodt i hele Nord-Norge, sier kjøpmann hos Rema 1000 på K1, Roar Olsen.

Les også: Nå kan du hamstre rekordbillig smågodt

– Galskap

Også de konkurrerende kjedene Kiwi og Coop Extra har hatt et voldsomt salg de siste dagene.

– Vi har solgt omtrent 700–800 kilogram hver dag. Det er jo galskap, men slik er det blitt i dagligvarebransjen, sier kjøpmann på Coop Extra Bjerkaker, Kristian Bjørkmo.

– Tallene har jeg ikke foran meg, men vi har solgt hinsides mye. Vi må følge de andre kjedene på dette, samtidig som vi i Kiwi også vil fokusere på sunnere produkter. Derfor satt vi i dag ned prisen på appelsiner til 2,90 per kilogram, forteller kjøpmann Thor-Arne Kosmo hos Kiwi på Håpet.

Les også: Kostholdsekspert mener priskrig på smågodt må stoppes

Tjener ikke penger

Dagligvarebutikkene legger ikke skjul på at det voldsomme prisraset ikke lønner seg for dem.

– Når prisen er nede på 2,90 tjener vi ikke penger på smågodtet, det er vel ikke noe å legge skjul på, sier Olsen fra Rema 1000, som også har opplevd at mindre butikker hamstrer hos han.

– Vi vet at flere mindre butikker og kiosker kommer til oss og kjøper inn for å selge videre. Det er selvfølgelig noe vi ikke ønsker, så vi prøver å stoppe det når vi kan, forteller Olsen.

Heller ikke de to andre kjøpmennene legger skjul på at priskrigen på smågodt ikke er lønnsom for dem.

Les også: Sjekk hvor mye du må trene for å forbrenne en skål med smågodt

PRISKRIG: På noen butikker er prisen helt nede i 2,90 per hektogram for smågodt: Foto: Ronald Johansen Foto: Ronald Johansen