Bryggerisjef Martin Søbstad Amundsen (31) og ølbrygger Martin Graff (21) startet Graff Brygghus i september i fjor. Nå har de fått en avtale med Coop Extra på Bjerkaker og mandag ble det lokale ølet lempet inn i butikkhyllene.

– Coop Extra Bjerkaker er den aller første av de store dagligvarebutikkene hvor man nå kan få kjøpt vårt øl. Butikksjefen har vært veldig ivrig på å få ølet i hyllene og sier at folk har spurt etter det. Dette synes vi selvfølgelig er veldig bra og vi synes det er fint å starte der, forteller Martin Søbstad Amundsen, som selv tok turen til butikken for å hjelpe til med å flaskene på plass.

Utvider mer

Graff-øl har tidligere vært i salg hos Helmersen Delikatesser på Jekta og ølbutikken Kjeller 5, og den videre planen er å utvide til flere butikkhyller hos de store aktørene.

– Vi tenker å ta det litt steg for steg. Vi jobber forløpende nå og håper å være på plass hos flere før påske. Blant annet skal vi på Eide Handel og på flere Coop-butikker, sier Amundsen.

Han har ikke regnet på hvor stor verdi butikkavtalen vil ha for brygghuset.

– Vi har ikke tallfestet dette, og det vet vi jo egentlig ikke ennå heller. Vi er jo veldig glade for at det blir lettere å få tak i ølet, og så får vi se hvordan det blir mottatt i butikk.

Les også: Solgte tusen liter øl på to dager

Suksessbedrift

Amundsen finner det ikke lett å sette ord på suksessen de to ølgründerne har opplevd siden i fjor høst.

– Det kjennes jo ut som ølet har blitt godt tatt imot og vi har et jevnt sig av kunder på vårt eget utsalg hver fredag. Da fyller folk både på egne growlere og kjøper noe flaskeøl, sier han beskjedent, men legger ikke skjul på at det ligger mye jobb bak.

Les også: Ingen bykrig på ølfronten

– Hele etableringen har vært arbeidsom og vi brygger jo øl hele tiden, så det er mye arbeid. Dette er ikke noe som har kommet av seg selv. Vi er bare to ansatte og prøver å ta ting litt steg for steg, men det har jo gått fort unna. Det er også mange utesteder i Tromsø som også har vårt øl.

I butikkhyllene hos Coop Extra Bjerkaker har de nå på plass tre øltyper. Butikksjef Kristian Bjørkmo sier det er viktig for butikken å støtte lokalt næringsliv.

– Å få Graff-øl i hyllene er absolutt positivt for oss også. De siste årene har det skjedd mye inne øl og man selger også masse forskjellig i bredden av sortimentet og det er noe kundene etterspør. Det er kjempeartig at vi klarte å få til denne avtalen og det er fint å kunne støte superlokalt næringsliv. Ølet kommer i alle butikkene til Coop Nord og det er jo litt artig å være først. De har et stort sortiment, så vi starter med å ta inn tre varianter. Det blir spennende å se fremover hvordan salget går, for det er det jo kundene som avgjør, sier han.