Når man er bosatt i både Båtsfjord og i Tromsø, i tillegg til å være stortingsrepresentant for Høyre, sier det seg selv at man bruker mange timer av året på en flyplass eller i et flysete.

Frank Bakke-Jensen sjarmerer nå tusenvis med sine dikt fra flysetet.

– Jeg har egentlig skrevet dikt i mange år. Senest på SMS, men for fire uker siden skrev jeg et til kona mi som lo godt og mente jeg måtte legge det ut på Facebook, sier Bakke-Jensen.

Voldsom tilbakemelding

Kommentarene, «likesene» og delingene har ikke latt vente på seg og mandag kom det fjerde diktet fra stortingspolitikeren.

– «Sitrap fra sete 2c.

Vertinnen skanner kabinen all over

Gjør klar, følg med, se opp til meg.

Fangst! Der er det en stakkar som sover

Frank, jeg snakker spesielt til deg

Jo, sikkerhet prioriteres på denne skuta

men rutinen blir ikke massenes fest

Får man utdelt en fallskjerm på Hurtigruta,

slik man her satser alt på belte og vest?

Det er ikke min mening å virke sur

I nabosetet finnes «megen» trøst

To plystrende herrer på påsketur

til latinske gitarer og eksotisk børst»

Mersmak

Bakke-Jensen ser ikke for seg at han skal gjøre noen karriere av diktingen sin, men at det blir flere publiseringer på Facebook er sikkert.

– Nå er det nesten litt press på meg. I dag ble jeg møtt av noen som gledet seg til å lese hva jeg kom med i dag. I tillegg var det noen bakerst i flyet som satt å venta på at jeg skulle publisere. De hadde visst gjort klart et tilsvar, sier Bakke-Jensen, som forteller at det ikke mangler på inspirasjon på flyplassen.

– Det kan være ting jeg plukker opp i sikkerhetskontrollen eller andre ting jeg observerer. Det er litt morsommere å dikte i stedet for å løse sudoku eller kryssord.