På den vesle øya i Karlsøy kommune går man altså for den syttende utgaven av Karlsøyfestivalen. En kunst- og musikkfestival med sterke politiske temaer.

Nå har festivalen flesket til og booket britiske Napalm Death.

Se bildeserie fra fjorårets Karlsøyfestival

– De regnes for å være pionerer innenfor grindcore og ekstrem metall. Å si at Napalm Death har vært toneangivende for metallmiljøet kan trygt sies å være et rimelig beskjedent utsagn, skriver festivalen i en pressemelding.

– Vil blåse hodet av hippiene

Musikkjournalist, Helge Skog, i iTromsø omtaler bandet som et av de største bandene som noen gang har spilt på festivalen.

– Napalm Death er historisk viktige, som skaperne av grindcore-sjangeren på midten av 80-tallet i England. De er fortsatt populære, så her snakker vi ikke om noen reunion, sier Skog.

– Bandet vil muligens blåse hodet av fredelskende hippier - dette er ekstrem og brutal musikk. Bandets politiske manifest er nok likevel ikke så langt unna Karlsøyfestivalen. Napalm Death har sine røtter i punken, den britiske hardcore-scenen, og må kunne omtales som på venstresida politisk.

Nederlandsk kvartett

Napalm Death har seksten studioalbum å vise til, hvor deres debut kom i 1987 med albumet «Scum», som ifølge festivalen kan regnes som en klassiker.

I tillegg avslører festivalen at nederlandske The Ex også kommer.

– Endelig klaffet også datoene for den nederlandske kvartetten The Ex, som har holdt gang i den europeiske anarkopunk- og avant garde-scena i over 35 år. Bandet har spilt mer enn 1500 konserter over hele verden og samarbeida med alt fra Chumbawamba og Sonic Youth til kongoleesiske Konono No. 1 og etiopiske Getatchew Mekuria.

Karlsøyfestivalen har i år satt festivalen til 5. - 10. juli,