SKITTENELV: – For en lettelse! Dette har vi ventet lenge på, vi har holdt på med planene i årevis.

Eier og daglig leder av Skittenelv Camping, Vigdis Svelarud, blir svært glad når iTromsø får snakke med henne på telefon.

– Det har vært så mye arbeid med planene. Vi har jobbet overfor kommunen og nesten fått godkjenning, så har det kommet nye saksbehandlere og prosessen har vært nødt til å starte på nytt, sier hun.

Les også: Slik skal campingnæringen bli kvitt harry-stempelet

Får støtte

I løpet av planarbeidet har det kommet innsigelser og innvendinger fra forskjellige hold om problematiske vannforsyningsforhold, sårbar natur, hensyn til landbruk og reindrift og andre ting som nesten har veltet planene til den vesle campingen.

Disse er nå ryddet av veien, mener byutviklingssjef Mette Mohåg – som derfor foreslår at planene får OK-stempel.

– I planen er naturmangfold og kulturminner hensyntatt, samtidig som at det tilrettelegges for en utvidet bruk av et populært turistanlegg, skriver hun i en innstilling til byrådet.

Næringsutvikling

Svelarud sier at man nå ønsker å etablere en oppstillingsplass for 60 bobiler og campingvogner langs en internvei som går parallelt med Skittenelva.

– Der vil det være anledning til å legge platt og bygge spikertelt som på andre lignende campinger. I tillegg vil vi bygge et servicebygg, ny vannforsyning og avløpsanlegg, sier hun.

Ifølge Svelarud er det stor interesse for å komme til Skittenelv.

Les også: Nå finner disse aktørene veien til tomme sentrumslokaler

Ventelister

– Det er bare en halvtime utenfor byen og mange ønsker å ha oppstillingsplass for sine vogner. Det er allerede ventelister på å komme hit – før vi har fått godkjenning, sier hun.

Byutviklingssjefen sier at investeringene vil komme hele området til gode – og at det vil være en direkte ulempe å si nei til plansøknaden.

– Det vil i alle tilfeller stride mot kommunens hensikt, det å hindre stedbunden næringsutvikling i distriktene, og man vil strekke seg langt for å imøtekomme slike initiativ, skriver hun

Les også: Fra catwalk til camping for tromsømodell

Mangler planregulering

Da Skittenelv Camping i sin tid ble etablert for flere tiår siden, var det ikke like strenge krav til planregulering, og dagens camping (på nedsiden av fylkesveien) er ikke regulert.

For å kunne utvide også på oversiden av veien, må hele området derfor reguleres – altså også den delen som i dag har servicebygg, badeanlegg og hytter.

Byutviklingssjefen anbefaler byrådet å godkjenne planene og å sende dem ut på offentlig høring i seks uker.

Vigdis Svelarud sier at arbeidet med å utvide campingen vil starte allerede i vår og sommer, men at det ikke er lagt noen konkret fremdriftsplan.

Må ha god økonomi

– Vi har begynt så smått med å rense det aktuelle området, og vi har gjort en del grunnarbeid og vi har også planene klare for servicebygget. Men vi er avhengige av god økonomi for å kunne gå videre med hele utvidelsen, sier hun.

UTVIDELSE: Byutviklingssjefen vil gi godkjenning til utvidelse av Skittenelv Camping, også på oversiden av veien.
POPULÆRT: Badet på Skittenelv er det eneste utendørsbadet i Tromsø kommune med temperert vann. Foto: Dag Sørli Foto: Dag S¿rli