STORGATA: iTromsø omtalte i februar Totalrenoverings nye planer til 36 nye sentrumsleiligheter i Storgata 104–108.

De var da sendt inn til kommunen, som skulle ta stilling til hvorvidt det kunne behandles som en byggesak eller en reguleringssak. Kommunen landet på sistnevnte, noe som utsetter prosjektet med flere år.

Les mer: Nye planer for 36 sentrumsleiligheter (iTromsø Pluss)

– Det er selvfølgelig skuffende. Nå må vi lage en reguleringsplan for området, noe som erfaringsmessig tar flere år, forteller sjef i Totalrenovering Bård Sverdrup.

– Tar for lang tid

Han mener det tar for lang tid å få bygget i sentrum, noe han frykter vil ødelegge for byen.

– Nord-byen ser ikke bra ut, den forfaller rett og slett. Derfor ønsket vi å komme i gang med arbeidet så fort som mulig, men nå ser det ut bli en stund til vi kan begynne å bygge, sier Sverdrup, som mener det er sentrumsplanen som er hovedproblemet.

– Den gjør ting tungvint, ved at vi er nødt til å regulere ting vi i utgangspunktet mener ikke er nødvendig i en slik sak, konstaterer Sverdrup.

Les også: Sier ja til omdiskuterte boliger i nordbyen

– Gjør vår jobb

Eirik Eidesen, reguleringssjef i kommunen, sier de er nødt til å følge sentrumsplanens premisser.

– For å kunne bygge boliger er vi avhengige av at krav for boforhold er oppfylt. Dette inkluderer blant annet en plan på hvordan barna skal komme seg trygt til skolen og hvor de skal leke. Vi er villige til å samarbeide med Totalrenovering for å finne en løsning på dette, men slik det står nå er vi avhengige av en grundigere utredning, forklarer Eidesen.

Les også: Kjøpte sentrumsbygg for nesten 100 mill. (iTromsø Pluss)

Han poengterer at dette er med tanke på fremtidige eiere eller leietakere.

– Vi har et ansvar for dem som tar over bygget om 5, 20 eller 30 år. Dermed er det en del hensyn vi er nødt til å ta, konstaterer Eidesen.