I BRUSSEL: Siri Bjørvig (44) befinner seg i Brussel. Foto: Privat

I BRUSSEL: Siri Bjørvig (44) befinner seg i Brussel. Foto: Privat

Tromsøkvinne i Brussel: – Man blir veldig engstelig

Siri Bjørvig (44) fløy inn til Brussel mandag. Kun et døgn etter gikk bombene av ved flyplassen.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Det var tirsdag like før klokken åtte at to eksplosjoner rammet avgangshallen i Brussel lufthavn Zaventem. Omtrent en halvtime etter ble metrostasjonen Maelbeek rammet av en eksplosjon. I skrivende stund skal minst 21 mennesker være bekreftet drept i angrepene.

LES OGSÅ: 28 Tromsø-tenåringer var på terror-flyplassen ett døgn før det smalt

Trygt

Tromsøkvinnen Siri Bjørvig er avdelingsleder ved nasjonalt senter for e-helseforskning på UNN. Hun sitter i styret til den europeiske organisasjonen EHTEL, og det var i den forbindelse hun mandag reiste til Brussel for å delta i et internasjonalt styremøte.

– Jeg bor i et rolig område av Brussel, og jeg sitter trygt innendørs på hotellet, sier Bjørvig.

– Jeg ble ringt opp av min sjef tidlig på morgenen, kun minutter etter at bomben gikk av på flyplassen. Man blir jo veldig engstelig, sier hun.

LES OGSÅ: – Det kunne vært meg som var død

Skal reise hjem i morgen

Hun forklarer at forrige møte som skulle blitt holdt i EHTEL i Brussel ble utsatt grunnet terroren i Paris i november. Turen som nå skulle arrangeres, var den første samlingen etter dette.

– Alle av dem som skulle delta på møte er i god behold, men det ser ut til at møtet blir utsatt, sier hun.

LES OGSÅ: UD ber nordmenn i Brussel holde seg i ro

Etter planen skal Bjørvig reise hjem igjen onsdag, men det er usikkert når hun faktisk kommer tilbake til Tromsø, ettersom flere fly, tog og busser er kansellert.

Utforsk tema:
Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: