1. Seven (1995, David Fincher)

Morgan Freeman og Brad Pitt jakter en seriemorder som bruker de syv dødssyndene som mal for sine mord. Denne ubehagelige thrilleren er regnet som en av 90-tallets største klassikere og den har en evne til å holde deg på kanten av setet gjennom hele filmen. Den varmeste anbefalingen i påska.

2. Rear Window (1954, Alfred Hitchcock)

Hitchcock er mest kjent for skrekkfilmen «Psycho», men «Rear Window» er absolutt ikke noe dårligere. Dette er undertegnedes desiderte favorittfilm og ble nominert til fire Oscar-priser i sin tid. Vi følger James Stewart, som har brukket beinet og sitter i rullestol og skuer ut mot naboene i bakgården sin. Sammen med Grace Kelly er han sikker på at han er vitne til et mord i en av bakgårdsleilighetene, og fra rullestolen prøver han å bevise til Kelly og en politibetjent at noe kriminelt har funnet sted. Spenning på sitt aller beste!

3. The Usual Suspects (1995, Bryan Singer)

Fem kriminelle blir stilt opp og tilfeldig siktet for en forbrytelse. De fem slår seg sammen for å slå til på et dopsalg i hamna, men ikke alt går etter planen. Det hele ender med en haug med lik og null gram dop. Hvor er dopet? Hvem skulle pengene til? Hvem drepte alle i hamna? Den eneste overlevende for politiet å avhøre er Verbal Kint (Kevin Spacey), en handikapet og tilsynelatende uskyldig person som er dratt inn i saken. Spenningen og twistene i filmen kommer på løpende bånd. Anbefales på det aller sterkeste!

4. L.A. Confidential (1997, Curtis Hanson)

Vi er i Los Angeles på 50-tallet hvor korrupsjonen blant politimenn er vanlig. Sladderpressen blander seg inn og en politimann er stjernen i et TV-show hver gang han anholder en person. Plutselig står den ferske politibetjenten Ed Exley (Guy Pearce) ovenfor et sjalusidrama og et drap på en politibetjent. Filmen vant to Oscar og fortjener å bli dratt fram hver gang man snakker om beste krimfilmer.

5. Fargo (1996, Ethan & Joel Coen)

En koffert med penger og et drap forvirrer politiet i den lille byen Fargo, hvor vi møter stjernegalleriet William H. Macy, Steve Buscemi, Peter Stormare og Frances McDormand. Også denne filmen er dobbel Oscar-vinner.