Å sjekke seg inn på en av Troms Turlags mange turisthytter er blitt populært turmål de siste årene. Bare fra 2014 til 2015 har antallet overnattingsbesøk økt med rundt ti prosent og dagsbesøkene med omtrent 30 prosent.

– Flere og flere har fått øynene opp for det tilbudet som finnes der ute. I tillegg er studenter og barnefamilier blitt flinkere til å ta hyttene i bruk, sier Lin Einarsdotter Olsen, daglig leder i Troms Turlag.

De mest populære

Totalt disponerer turlaget 32 hytter i hele fylket, hvorav åtte av dem ligger i nærheten av Tromsø. Nonsbu og Trollvassbu er de mest populære, med henholdsvis 509 og 547 overnattingsbesøk i løpet av 2015.

– Nonsbu er en relativt liten og trivelig hytte som er veldig lett tilgjengelig, noe som har gjort den til en suksess. Trollvassbu er på sin side mye større, med totalt 16 overnattingsplasser. Den er også nyoppusset, noe folk har fått med seg, sier Olsen.

Kan bruke Vipps

I tillegg til vedlikehold og oppussing jobber turlaget og turistforeningen også med å fornye seg. Nå kan du blant annet betale for overnatting gjennom mobiltjenesten Vipps.

– Det skal henges opp infoskilt på alle hyttene, med nødvendig informasjon for å benytte denne betalingsløsningen. Vi håper at dette forenkler betaling på hyttene for våre medlemmer og brukere, sier Olsen.

LITEN OG KOSELIG: Hytta på Nonsbu er også veldig populær. Denne er betraktelig mindre enn Trollvassbu, men er til gjengjeld mer tilgjengelig. Foto: Hanneke Luijting Foto: Hanneke Luijting
TURSJEF: Lin Einarsdotter Olsen er daglig leder i Troms Turlag. Hun er veldig glad for at antallet besøkende på hyttene øker. Foto: Christer Pedersen Foto: CHRISTER PEDERSEN