Tirsdag var Røde Kors-gruppa, RPAS (drone), ute for å teste ut et lite eksperiment. De tok turen til Kattfjordvatnet for å utføre et lite eksperiment.

Brukes i redningsarbeid

Med seg på turen hadde de ei drone utstyrt med varmesøkende kamera. Videoen starter med at man ser en person som går i snøen, men etter hvert som sekundene går, ser man hva de vil formidle.

– Vi har lenge hatt en idé om å gjøre dette. Vi var klar over at kameraet fanget opp spor i snøen og at det ville vises ganske godt. Men at det skulle blir så bra, hadde vi virkelig aldri trodd, sier Viggo Lorentzen, som er personen som skriver budskapet i snøen.

Videre forteller han at dette er ei drone de bruker i redningsarbeidet.

– Dette var ment som et eksperiment, men vi får jo også trent litt, sier han.

– Imponert

Gruppa som var ute på tur består av Lorentzen, James Mercer (pilot) og Jonny Jørstad (styrer kameraet). De beregnet at de måtte ha tre forsøk for å få det til, men etter kun ei takning var jobben gjort.

–Jeg er veldig imponert over at jeg klarte det. Jeg har aldri skrevet så store bokstaver før, og jeg var litt redd for at noen av bokstavene skulle bli speilvendte, sier han og flirer.

LES OGSÅ: Fjellvettregler for firbeinte

Mannen som styrer dronen er James Mercer, som også er medlem i Røde Kors-gruppen. Han håper alle vil sette pris på hilsningen.

– Videoen er laget for artighets skyld. Det skal være en påskehilsen til våres venner og kollegaer i Tromsø, sier han.