Nordahl er en efaren skikjører har et mellomfag i friluftsliv fra NIH. Han er også utdannet bre- og skredinstruktø, noe han utover i sin stilling som prosjektleder for universitetets kompetansesenter for skred. Han har vært på utallige toppturer og har skrevet en bok om temaet kalt «Toppturer i Troms».

Les også: Hege Nilsens beste toppturer (iTromsø Pluss)

Hatten

657 moh. En lite besøkt perle av en topptur rett opp fra Ersfjordbotn, 30 minutters kjøring fra Tromsø. For de dagene du ikke har tid eller lyst til så mange høydemetre. Med start fra fjæresteinene bringer den neste 1 1/2 time deg opp gjennom spennende småkupert terreng.

Akkompagnert av en stadig økende faktor av storlagen utsikt mot tinderekkene på nordsiden av Ersfjorden. En topp tur for både nybegynnere og alle oss andre. Mye artig skikjøring tilbake til bilen.

Hatten.

Tromsdalstinden

Fjellet er 1238 moh. 25 minutters kjøring fra Tromsø bringer deg til Askoanlegget i Ramfjorden som er startpunkt for denne spennende varianten av oppstigning til Tromsøs byfjell. Her sporsetter du alt fra uthogget trase gjennom delvis tett granskogen i begynnelsen, videre i glissen bjørkeskog før du kan nyte store flotte flater opp til Salen og deretter ryggen opp til toppen.

2 1/2 -3 timers herlig nytelse i Tromsøs toppturbakgård. En Tromsdaltindenvariant som anbefales. PS Det er ofte god snø her.

Les også: Kent-Hugo Norheims beste toppturer (iTromsø Pluss)

Tromsdalstinden. Foto: Espen Nordahl

Gorzelvtinden

Et fjell som ligger 1072 moh. Det har startpunkt nesten innerst i Andersdalen, omtrent 50 minutters kjøretur fra Tromsø. Her starter man oppstigning med en gang man forlater veigrøfta.

Litt glissen skog i begynnelse gjennom delvis uthogd trase gir deg tilgang til mye spennende og delvis bratt skiterreng. Vær obs på at her er områder som kan være skredutsatte. Etter 2 1/2 til 3 timer når du toppunktet og kan nyte 360 graders herlig utsikt. Før en hærlig skilek nedover kan starte!.

Gorzelvtinden. Foto: Espen Nordahl