Alle elevene som deltar i Polarshow blir delt inn i forskjellige grupper. Dette kan være alt fra å være en del av bandet, til det å lage kulissene.

To av dem som står for kulissene er Victoria Karlsen (14) og Sofia Asete (13). De to skal levere alt det aktørene trenger på scenen.

– Vi har blant annet laget en brøytebil, kjøleskap, jordklode og snøfreser, sier Karlsen.

SE STOR BILDESERIE FRA POLARSHOW!

Lærer

Dette omfatter ikke reelle gjenstander, men faktisk produkter laget av papp. Det krever en god del kreativitet.

– Vi har ikke noe erfaring med dette fra tidligere, men vi lærer jo mye mens vi er her, sier Asete.

Gruppa som har ansvar for kulissene består av om lag 20 personer. Som alle andre, så tilbringer også de mange timer for å komme i land med alt av rekvisitter.

– Det kan bli litt dårlig luft her inne, men det er jo veldig artig, sier Karlsen og sikter til malingslukta som sitter i klasserommet.

Uten mat og drikke ...

Det sies at «uten mat og drikke, duger helten ikke». Et viktig ansvarsområde under Polarshowet er derfor matlaging. Anna Bekkejord (13) og Anna Eriksen (13) er to av om lag 20 personer som har ansvar for catering.

– Vi lager frokost, middag og kveldsmat. Frokost og kveldsmat består av brødskiver og pålegg. Middag varierer litt, men vi har blant annet laget grøt, spaghetti og gryterett, sier Bekkejord.

Til tross for at de begge har ansvar for matlagingen, så hevder de at de ikke er erfarne på kjøkkenet.

– Jeg valgte denne gruppa fordi jeg syns det hørtes artig ut å lage mat. Det er ikke slik at jeg pleier å lage mat, og vi er nok ikke veldig flinke. Likevel har vi ikke fått noen klager, sier Eriksen.

Blogger

Hedda Halstensen (15) er en av dem som holder kontrollen i multimediegruppa. Hun blogger blant annet fra øvingene.

– På bloggen forteller jeg litt om hva vi gjør hver dag, og legger ut mange bilder. Jeg har også ansvaret for Polarshow-telefonen. Det vil si at jeg tar imot bestillinger av billetter, sier hun.

– Jeg har ingen medieerfaring fra før av, men jeg syns det er veldig artig, legger hun til.