– I det siste har det vært fullt av stoffruller og luer i alle rom her hjemme, så da innså jeg til slutt at Luefabrikken hadde vokst ut av huset mitt. Når dette lokalet så dukket opp, var jeg bare nødt til å slå til, forklarer Gry-Anette Klausen.

Omsatte for 4,2 mill.

I 2010 sa luegründeren opp jobben sin for å satse for fullt på sin egen bedrift. Det har ikke tromsøkvinnen angret på.

– Etterspørselen er stor. Med årene har vi også fått flere og flere firmaer som bestiller luer fra oss. Blant annet lagde vi flere tusen luer til NM på ski tidligere i år, forklarer Klausen, før hun legger til:

– I fjor omsatte vi for 4,2 millioner kroner, så vi har hatt økt omsetning hvert år siden oppstarten i 2010.

LES OGSÅ: Da han var 17, begynte Neil å jobbe her. Nå går han sin egen vei.

Det betyr at det ble produsert et betydelig antall luer og pannebånd fra boligen hennes på Slettaelva i fjor.

– Røfflig er det nok snakk om mellom 30.000 og 35.000 luer, forteller Klausen, som er klar på at hun har svært dyktige medarbeidere.

– Jeg har to sydamer som jobber fulltid for meg og de er helt rå på symaskinen, påpeker hun.

– En bonus

Nå som Luefabrikken flytter hjemmefra og til egne lokaler, blir det ikke lenger kun salg via bedriftens nettbutikk.

– Tanken var i utgangspunktet kun å finne et lokale der vi kunne arbeide fra, samt oppbevare alle luene og stoffrullene. Det med at vi også skulle åpne en butikk, kom etter hvert, så det er egentlig noe som jeg bare ser på som en bonus, forklarer Klausen.

LES OGSÅ: Motekjede skal overta JM-lokalene (for abonnenter)

Når Luefabrikken åpner dørene til sitt nye lokale på Slettatorget mot slutten av neste uke, får de i overkant av 70 kvadratmeter å boltre seg på.

– Da blir det et større butikkrom på rundt 50 kvadratmeter, i tillegg til at vi blant annet får plass til et eget syrom, forklarer luegründeren.

Å starte butikk på Kvaløya, har ikke Klausen noen betenkeligheter med.

– For oss var det en perfekt beliggenhet, i og med at det er så nært hjemme våre.

LES OGSÅ: Vil gi denne nye baren bevilling

Må være fleksibel

Selv om Luefabrikken nå åpner en fysisk butikk i tillegg til nettbutikken, vil det variere litt når de holder åpent.

– Vi skal prøve å ha mest mulig faste åpningstider, men vi er nødt til å holde stengt når vi reiser bort på messer og slikt. Det er fordelen med å ha en egen butikk. Å ha butikk på et kjøpesenter, der man må forholde seg til senterets åpningstider, ville aldri vært mulig for oss, påpeker Klausen.

PÅ FLYTTEFOT: Gry-Anette Klausen (til høyre) og syerske Ilze Dravniece tømmer i disse dager Klausens hus for stoffer som de tar med seg til butikken på Slettatorget. Her er de to avbildet hjemme hos luegründeren i 2014. Foto: Ronald Johansen